dag 18 dinsdag T - T
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
07 Oktober 2005 | Iran, Shīrāz
We gaan nu eerst op weg naar Kanduvan het Cappadocie van Iran. Het is een dorpje in de bergen waar de huizen gedeeltelijk in de rotsen zitten het ziet er heel pittoresk uit maar hier wonen en werken ik weet het zo net nog niet. En de vrouwen willen meestal niet op de foto. Je ziet nog veel ezeltjes die gebruiken ze om hun vracht te vervoeren. Dan weer terug naar de hoofdweg. De chauffeur is wel eens de weg kwijt dus we maken zo nu en dan een detour. En we stoppen wel 3x bij een benzinepomp maar tanken niet. Of dit nu is omdat er geen goede benzine is of omdat er helemaal niks is geen idee. Voor de lunchn stoppen we in een klein plaatsje Ajabshire, hier gaan we op zoek naar iets te eten. Na lang lopen hebben we eindelijk brood te pakken het is nog warm we kopen er direkt 2. Ze zijn hier van het model en ook de dikte van een pizza. Dan weer terug richting bus want we moeten ook nog zoeken om iets erop dit blijkt zo mogelijk nog moeilijker. Fruit en groente zien we genoeg. We kopen dan ook 2 bananen en eten de broden zo op. Maar ons oog was in dit geval toch wat groter dan onze maag en we kunnen de helft weer afvoeren. Maar we moeten ook nog iets anders kwijt en een WC is hier soms ook een hele poepetoer om te vinden. Maar jawel iemand van de groep heeft hem gesignaleerd naast de moskee. Wij ook snel er heen. Helemaal fris ruikt het niet en Renske het zijn hier allemaal van die leuke hurk WC's zelfs in het hotel hadden we zo'n geval maar ja alles went. Als je iets maar graag genoeg kwijt wilt dan gaat het wel. De landbouwgrond is hier wat minder verzorgd dan in Turkije vind ik. Maar we zien nu ook zo nu en dan wat boomgaarden. En jawel we stoppen nu bij een benzinepomp en gaan in de rij staan om te tanken, het kost ons een half uurtje maar dan zit de tank ook weer vol. Het begint al wat te donkeren als we de bergen voor Takab bereieken. Ongeveer 45 km vantevoren zien we een houtskool stoker wij willen een fotostop en iedereen uit de bus en de man op de kiek gezet. Dan door Takab is nu zo donker dat we er niks meer van zien. We hebben met z'n allen in het restuarant van het hotel gegeten en eten hier kip kebab. Daarna gaat nog een groepje wandelen maar Conny en ik geven ons neer aan de theetafel samen met Ellie en verorberen nog 2 potjes thee en schrijven ondertussen onze dagboeken bij.