dag 65 home sweet home
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
17 November 2005 | Nederland, Boksum
Om 05.30 gaat de wekker, douchen aankleden en met de hele bups bagage naar beneden. Man ik kapseis bijna met alles wat ik op de rug mee moet sjouwen. Bij het hotel nemen we afscheid van Elly, die gaat nog 3 maanden in haar eentje door zuidoost-azie reizen. Wouter en Frans gaan mee naar het vliegveld maar daar nemen we ook afscheid van hen. Wouter gaat ook nog rondtrekken en Frans blijft nog een aantal dagen in Beijing om wat kennissen op te zoeken. Rond 07.30 zijn we op het vliegveld, gelukkig hadden we geen file onderweg. We moeten bij customs nog allemaal een formuliertje invullen en dan mogen we erdoor. Onze bagage door de scan en op naar incheck balie E 12 tm 15. We zijn een beetje vroeg want ze gaan pas om 08.10 open dus we wachten hier even en wegen onze bagage alvast even op de band. He he gelukkig 19.4 kilo dus geen overgewicht. Al snel kunnen we inchecken, als groep hebben we de stoelen op rij 37 en 38 dus ook in het vliegtuig moeten we nog even met elkaar samenreizen. Ons paspoort word gescand en dan op naar gate 17, hier weer een formuliertje invullen en nogmaals paspoort en nu ook handbagage controle. Iedereen die nog een flesje drinken bij zich heeft moet dit openen en de douane ruikt er even aan, fris of drank, nee gelukkig bij iedereen is het frisdrank. Na een bakje thee en een klein hapje nog even ons laatste geld verbrast of omgewisseld bij de bank en dan naar de wachtruimte. Het gaat allemaal lekker snel ook het inchecken verloopt voorbeeldig. Om 11.05 rijden we weg bij de gate maar dan moeten we nog wel een half uurtje op de startbaan staan voordat we omhoog mogen. We hebben een rustige vlucht, via mongolie, de gobiwoestijn en rusland, polen, noordduitsland en jawel Fryslân (ik zie zelfs Boksum) landen we keurig op tijd om 14.30 op schiphol. Ook hier gaat alles in sneltrein vaart en om 15.00 uur komen we al de hal in lopen. Paspoortcontrole en de bagage ophalen hebben we al achter de rug.
Tot mijn stomme verbazing zie ik daar Hennie, Wilma en Agatha staan, alles wat ik had verwacht maar dit zeker niet. Ze denken zeker dat ik een snoeper ben want ze hadden een bord bij zich met WWW.Gruttte. wolkom thus.nl helemaal opgesierd met spekjes en snickers en lollies, ik snap dat echt niet hoor.
Maar meiden een hartstikke leuke verrassing alleen hiervoor, ga ik al weer opnieuw op reis.
s'avonds om 21.45 ben ik naar bed gegaan in China was het op dat moment 04.45, bijna 24 uur op maar nog zo fit als een hoentje, hum hum.
20 November 2005 - 18:17
Jelle En Renske:
Hoi Tryn,
krekt noch even de lêste ferhalen lêzen. Der binne dingen by dy't ik sa foar my sjoch!
Op dit stuit bisto al wer fuort, kinst even bekomme!?
We moatte mar gau ris wat ôfprate, ik bin o sa benijd nei de foto's en oare ferhalen.
groeten Renny