dag 61 Xian - Beijing - Reisverslag uit Boksum, Nederland van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu dag 61 Xian - Beijing - Reisverslag uit Boksum, Nederland van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

dag 61 Xian - Beijing

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

16 November 2005 | Nederland, Boksum

Om 05.300 gaan de lichten weer aan. We rijden al een poosje door stedelijk gebied. Maar ja wat wil je ook Beijing en omsteden is een gebied waar 35 miljoen mensen wonen. Dus daar kan je ook wel een paar uur doorheen rijden. Als ik naar buiten kijk lijkt het wel alsof het gevroren heeft en het is inderdaad fribsjes als we uit de trein stappen. Op station west staat iemand op ons te wachten met een bord waarop staat monkey king. Mogen we nu toch eindelijk eens iemand volgen met zo'n leuk vlaggetje (bordje) dan voel je je pas echt toerist zeg. Na een rit van ongeveer 25 minuten zet de bus ons af bij hotel Rainbow. We gaan nu eerst even westers ontbijten want inchecken lukt nog niet. Er is hier een buffet wat een uitgebreide keuze heeft. Spaggetti, pancakes, worstjes, toast, jam, gebakken spek, vers fruit, groente, koffie , thee en vruchtensappen. We kunnen ons voor 3 euro helemaal uitleven. Om een uur of 11.00 kunnen we pas inchecken een groep gaat dan ook vast een wandeling maken naar het plein van de hemelse vrede. Dit is het plein waar in 1989 de studentenopstand werd neergeslagen. Het is een groot plein maar in het midden ligt het mausoleum van Mao en langs de kanten een drukke snelweg, dus je hebt niet zo het idee van een immens plein. Voor het mausoleum staan heel van chinezen in een kilometers lange rij te wachten. Voor velen is Mao nog steeds een held, iemand die ze vereren. We zitten op ongeveer 1 uur vanaf het centrum, toch ligt dit om de hoek in ieder geval voor pekineze begrippen, dus jullie snappen we lopen ons deze dagen de blaren weer op de voeten. Terug in het hotel krijgen we kamer 320 toebedeeld een ware suite. Conny heeft hoofdpijn dus die gaat eerst even een uurtje liggen en ik pak ondertussen de tas uit en neem een uitgebreidde douche. Hierna gaan we op zoek naar het hemelse park met de heavenly temple. Mijn kaart lezerij is niet altijd even goed, dus we komen op een andere plaats bij het park dan gedacht, en erin kunnen komen vergeet het maar. Het park is helemaal omsloten door een muur, dus je moet even wandelen voordat je een poort hebt. Het meesterstuk de heavenly temple staat helaas in de steigers en is helemaal afgedekt, dus daar kunnen we niks van waar nemen. We wandelen wat door de rest van het park en nemen een theetje, je kunt nu weer zien dat je in een stad bent en een grote hoofdstad, want een mok thee kost nu weer 2 euro. Terug in het hotel duikt Conny haar bed weer in want ze voelt zich nog steeds niet lekker. Ik verslind nog 1 keertje een bak noodles en meld mij dan in de hal want we gaan naar de chinese opera. Wouter heeft zich weer eens verkeken op de afstand , maar nu ten gunste van ons. We hoeven maar een kwartiertje te lopen en zijn dan al in het complex. De onvermijdelijke soeveniershop is er, een restaurant is aanwezig en een klein museumpje. In de zaal zitten we aan tafeltjes, we krijgen jasmijn thee ingeschonken en op de tafels staan kleine hapjes. Het 1e optreden is door 2 personen, een meisje wat haar grote liefde mist en de visser aan wie ze het verhaal vertelt. Het chineze gejammer valt gelukkig mee. Na de pauze krijgen we koning Aap te zien. Dit optreden is meer akrobatiek dan opera maar het is wel mooi uitgevoerd. Koning Aap is dus ook de reisorganisatie waar we mee reizen en die heeft hieraan zijn naam en logo ontleent. Om 20.30 is het weer afgelopen en wij snellen terug naar het hotel, want morgen moeten we vroeg weer op voor een ritje naar de muur.

• 18 November 2005 - 10:36

Buurvrouw Renny:

Ik moest hardop lachen toen ik het "chineze gejammer" las. gelukkig voor je dat het "gejammer " meeviel .
    China lijkt me echt
    geweldig om iets van te zien. 35 miljoen mensen, wat een stad!
    In Turijn wonen een paar miljoen en daar rij je al
    zeker 2 uur voordat je een deel ervan gehad hebt. Wat voor "ring" moet dat wel niet zijn met 35 miljoen. groet Renny