dag 17 26-09-05 Tabriz
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
05 Oktober 2005 | Iran, Eşfahān
In de blauwe moskee zijn ze driftig aan het restaureren maar je kunt al wel een indruk krijgen van hoe het geweest is. Je ziet tegels in alle mogelijke blauwe kleuren en patronen. Op het plein naast de moskee is een soortement tentoonstelling over de oorlog tussen Iran en Irak, met natuurlijk de nodige propaganda. Martelaars wordt het eewige leven beloofd en gegeven en het was niet Irak die hun aanviel maar de zionisten waren in de Baath partij gevaren. We gaan in het parkje zitten bij de moskee want we willen ons dagboek een beetje bijschrijven. Al snel komt er een jongen bij die graag zijn engels wil oefenen, eerst wil hij nog even weten hoe oud we zijn (want hij wil natuurlijk naar het buitenland) maar helaas wij zijn te oud voor hem. Maar we hebben toch een leuk gesprek. Hij weet o.a. dat wij een toilet hebben met een chair. Ja dat is toch een leuke omschrijving van een wc pot. OOk zijn ze heel geinterreseerd in auto's en de prijzen daarvan. Al snel komt er nog iemand bij zitten die ook van alles over Nederland wil weten en als wij hun thee aanbieden schieten ze weg en komen terug met thee wat we weer niet mogen betalen. Rond 20.00 uur gaan we voor een pizza, maar omdat ik heel nodig moet piessen en er hier geen tuvalet WC in de restaurantjes zijn laten we de pizza inpakken en lopen naar het hotel. Op weg naar het hotel worden we nog door 2 meisjes uitgenodigd bij hun thuis maar daar hebben we deze avond even geen zin in.
05 Oktober 2005 - 18:51
De Buurvrouw:
,je hebt maar een! de overbuurvrouw niet meegerekend.
Heerlijk , de thee die jullie steeds aangeboden krijgen.
Is de smaak anders dan hier?
Anne-Jan Brouwer (uit de vroegere gerf.pastorie)
is gister naar India vertrokken om daar een half jaar met straatkinderen te gaan werken en daana naar Australie naar zijn oud ste zus. Hij heeft ook een site geopend zodat we hem ook kunnen volgen op zijn reis. Te gek communicatiemiddel is dit toch. Zondagmorgen had jij een een mail verstuurd, toen ik uit de kerk kwam heb ik je bericht gelezen.
Ik ben nog steeds verbaasd over deze mogelijkheid. Harststikke leuk!
Hartelijke groet, wij genieten van je verhalen
de buurvrouw en haar man. -
06 Oktober 2005 - 09:05
Jan Pasma:
Connie en Tryn: As ik dit sa lês, komme jimme aanst riker werom fan dizze reis. Enfin, dan kinne jim dan ús wer stypje, want wy moatte hjir wol oeral foar betelje. 'k Hie trouwens net tocht dat de lju yn Iran sa gastfrij wêze soene. Sa leare je nochris wat. -
06 Oktober 2005 - 09:55
Jelle En Renske:
Hoi Tryn,
wat geweldich dat dy minsken dêr sa gastfrij binne. Dêr kinne wy noch hiel wat fan leare.
Jelle hie o sa'n wille om it kakerlakkeferhaal mar ik snap jim hielendal. Fize bisten!
Hjir is alles goed. Noch gjin nije kezinen, Jelle sit al aardich yn de stress. By my komt dat oer in pear wike noch wol.
Ik haw no mear stress fan de froulju. Us Ym hie fannewike in pennedop yn de kiel. Se gûlde noch en se waard net blau dus it foel al wer ta. Se hat him trochslokt, ja wat je mar lekker fine. No moat ik alle kearen yn it húske op ûndersyk út. Smaaklik, foaral as je sels krekt it iten op hawwe.
Justerjûn foar it earst kursus hân. It gong hiel aardich, in groep fan 10 minsken mei allegear sawat itselde nivo.
Dat wie it wer, ik sil de fammen fan skoalle helje.
Renny -
06 Oktober 2005 - 10:50
Hilda:
Hoi Trijntsje!
In Harlingen gaat ook alles goed en niet te vergeten in Koudum ook!! Je bak met hartjes doen nog steeds goed dienst, maar we (vr)eten ons er nog niet klem aan. Je bent ook nog niet terug.. Zo te lezen vermaak je je daar prima en we zullen met z'n allen je verhalen weer lezen. Je bent nog vaak even onderwerp van gesprek!
Nou veel plezier!
Groet Hilda