dag 52 Kashgar - Turpan
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
07 November 2005 | China, Peking
Brechtje nog fan herte lokwinkse mei dyn jierdie en Jan alvast lokwinkse.
We starten deze dag rustig. Ik ga nog even naar het internetcafe van het hotel. Maar ik zit nog maar net te typen of ze komen vertellen dat de power er af zal gaan dus ik de boel opgeslagen en weer terug naar de kamer. Daarna samen nog eventjes de stad in en daar bij een giga internetcafe (wel 100 comp. denk ik) nog een uurtje zitten internetten. Voordat we los kunnen moeten ze wel heel wat handelingen verrichten waarbij ze o.a. mijn paspoort nodig hebben gek he.
En als we dan eindelijk zitten heb ik zo'n toetsenbord waar de helft van de knoppen steeds bij blijft hangen en schiet ik dus niks op. Hierna eten we nog een hapje in het restaurant bij het hotel. We gaan nl. vanmiddag met de trein richting Turpan en dit is de mogelijkheid om nog even wat in de maag te krijgen. Tegen 14.30 gaan we met de taxi naar het treinstation. Dit ligt een beetje buiten de stad. Het is een vrij nieuwe verbinding ik geloof dat de spoorlijn er nu een jaar of 4 ligt. Het station ziet er dan ook keurig uit. Als we binnen komen moet eerst al onze bagage door de scan en dan mogen we verder. We gaan in de wachthal zitten. Rond 16.30 mogen we naar het perron en in de trein. Wij hebben samen met Ellie en Els een coupe. Luxe hoor een 4-pers coupe. Op de trein zijn veel stewards en ze komen regelmatig langs met een karretje met eten, noodles, koekjes drinken en fruit.
Strikt 17.00 uur vertrekken we. De beambten vd chinese NS staan allemaal in de houding op het perron als de trein weggaat, een gek gezicht hoor. We installeren ons in ons hutje wat overigens geen deur heeft en alle chinezen vinden het maar reuze leuk zo'n groep buitenlanders in hun wagon en komen dan ook regelmatig even langs wandelen. We rijden door een landschap wat aan de ene kant bergen heeft en aan de andere kant de reusachtige woestijn de Taklamakan. We zitten wat de lezen en te babbelen met deze en gene. Rond 23.00 gaat de verlichting uit het is een grote troep in onze hut dus we moeten eerst opruimen voordat we allemaal een bed hebben.