Dag 44 Fergana - Osh
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
30 Oktober 2005 | China, Peking
De taxirit uit Tashkent nar Osh is heel goed verlopen. Wonder boven wonder hielden de chauffeurs zich aan de regels. We vertrokken s morgens om 6 uur en in eerste instantie was het de bedoeling dat Wouter met z'n busje achter zou rijden en zo iedereen in de gaten kon houden. Maar uit eindelijk reed hij voorop en dat was denk ik de beste optie want geen vd andere taxi's durfde inhalen. Wel hielden we soms de hele vierbaansweg in beslag want ze wilden natuurlijk wel allemaal voorop (direkt achter het busje) rijden. Maar oke we hadden niet te klagen. Bij de politiepost met het grensgebied van Tadstikistan wachten we even op elkaar en alle vrouwen gaan achter een muurtje op een rijtje zitten plassen, wc's heb je hier niet, maar je wordt steeds gemakkelijker. Jongens ik heb al veel dingen op gegeten die ik thuis echt zo nooit zo eten, al was het alleen maar brood zonder iets erop, maar ja soms heb je geen keus en is het dat of helemaal niks, dan is de beslissing snel genomen. Maar collega's thuis ben ik weer kieskeurig hoor, dan mei ik it net meer. Hier is dat natuurlijk heel anders.
Na de controle-post mogen we geen foto's meer maken na een uurtje rijden wachten we weer even op elkaar. Het busje is als laatste door de post gegaan en komt maar niet opdagen. Dan maar een bakje thee en ja hoor daar is het eindelijk. Blijkt dat ze daar alles hebben gecontroleerd ja dan duurt het even. Weer verder in Andijon zullen we nog even stoppen. In het voorjaar is hier een groot bloedbad geweest, maar daar merken wij, behalve dan de vele politieposten niks meer van. We gaan hier even naar de WC boven op de heuvel en leggen dan het laatste stukje naar de grens af. Eerst Oezbekistan uit, dit gaat wonder boven wonder wel snel met ons, behalve met Floortje. Die was haar paspoort kwijt en heeft via de consul in Tashkent een laisse passe kunnen regelen maar ja dat snappen ze aan de grens niet altijd. Dan door naar de Kirgische grens hier leveren we het paspoort in, wij wat geld wisslen in Som en dan mogen we met bagage naar de Truck die ons door het land zal rijden. De eigenaar Serge wacht op onze paspoorten, dit duurt niet zolang en al snel zijn we dan ook op weg naar Osh. Hier zou ons het slechtste hotel van de reis staan te wachten maar we gaan naar een ander hotel dus het is voor iedereen een verrassing.
We belanden in een soortement sanatorium en worden in 2 gebouwen ondergebracht. Het beddegoed is schoon en de kamer kan er mee door. De wC en de douche zijn op de gang en dat wil je niet weten, maar oke hier moeten we het mee doen, het valt ons nog reuze mee. We maken een kleine wandeling en kopen nog even een fles fanta. S avonds gaan we met z'n allen naar een restaurant en eten daar wat lokale gerechten. Het voorgerecht smaakt goed maar helaas het hoofdgerecht laat 5 kwartier op zich wachten en oh wonder de frietjes op het bord zijn dan steenkoud. We betalen de grote som van 250 Som zeg maar 2,5 euro en zijn niet tevreden , erg he we worden echte krenterige nederlanders. Als we terug gaan regent het de eerste druppels in al die weken.
30 Oktober 2005 - 09:12
Hilda:
Hoi Trijntje!
Do bist der betiid by, mar it is der al 17.10 oere. Hjoed koene we in oere langer sliepe! Alles giet hjir goed. Sa te hjearen my dy ek. Genietsje noch moai fan de lêtste wieken!
Groetnis Hilda -
30 Oktober 2005 - 11:43
Ceesie,Anneke,Tsjipke En Baukje:
Hoi Tryn, Wij zitte hjir te jierdyfieren. Anneke is krekt haar sjaal oan t showen en hij falt hjir goed yn de smaak. Andrys is juster krekt ut Turkije werom kaam en het der een mooie tyd hoan. T is hjir lekker waar, ongevear 20 graden.
De groeten fan de hele famillie. -
30 Oktober 2005 - 12:36
Agatha:
Trijntje ik ben blij weer iets van je te horen en goed om te lezen dat het daar ook kan regenen en dat het er koud kan zijn. Heb je je thermo ondergoed niet voor niks gekocht! Zo'n reis is ook goed voor je ontwkkeling, proef je nogeens wat anders, noodgedwongen maar ja dan merk je dat het toch wel meevalt. Gelukkig is er wel overal snoep en koek te koop, compenceerd mooi!
Vanmiddag weer genoten van je reisverslag. Hier gaat alles goed ik ben weer hersteld van de kuur. Vrijdag een dagje weggeweest met z'n vijven, naar het noordzeestrand. Want ja Trijntje het is hier nog bijna 20 graden en dat eind oktober. De meiden hun vakantie zit er weer op en morgen weer naar school. Daar hebben ze echt geen zin in, maar ja de plicht roept. We gaan nu even naar mijn mem, de groeten en een dikke tut Agatha -
30 Oktober 2005 - 12:46
LytseTryn:
Hier weer eens een berichtje uit Amsterdam city. Ben overdag altijd zo druk aan het werk (ahum ;-)) dat ik niet altijd tijd heb om de verhalen bij te houden. Maar heb het meeste weer gelezen! Alweer opgewarmd van de kampeertocht in de sneew? Kreeg van alle verhalen ook zin in vakantie, dus ik heb voor kerst en oud en nieuw een tripje Amerika geboekt, om een Australische vriendin op te zoeken. Verder hard aan het werk, we gaan eindelijk echt aan de tekstanalyse beginnen. De peugeot leeft ook nog, hoewel er nu wel een paar krasjes onderop de achterbumper zitten...er sprong zomaar zo'n klein paaltje voor toen ik achteruit reed! Maar het valt allemaal mee hoor, het precieze hoe en wat hoor je nog wel.. Dan was het wel weer zo'n beetje vanuit Amsterdam. Tot binnenkort, geniet van de laatste weken in China :)
groetjes lytse Tryn -
30 Oktober 2005 - 19:09
Jelle En Renske:
Hoi Tryn,
jakkes, wat sille jim it kâld hân hawwe! Mar wat jim allegearre sjogge en meimeitsje makket fêst in soad goed!
We hawwe krekt de fammen wer ophelle by beppe wei. Se hawwe it wol nei har sin hân. Fansels wer o sa bedoarn. Se hawwe no beide in my little pony dy't echt rinne kin en gelûd makket, se fersinne wat! En se hiene beide in knuffel kocht foar de baby, sa leaf! Ik tink dat se no al wol sliepe want se wiene wol wurch! Fannemoarn wie it healwei seizen, nije tiid. Mar dan is it wol in lange dei west. Jelle is justerjûn dochs noch thúskommen. We soene fannemiddei even lekker te fytsen, krijt er in lekke bân! Doe is hy mar op myn fyts nei hûs gongen en moast ik rinne mei de fyts oan 'e hân. Hy fûn it net sa leuk om my achter te litten op dat stille binnenpaad, dus hy hat hiel hurd fytst en my doe mei de auto ophelle.
De fammen fûnen it geweldich dat heit wer even thús wie. Moarn giet er wer. Mar yn it wykein komt er wer thús, dan komme ús behangers.
groeten fan ús allegear -
30 Oktober 2005 - 19:35
Marieke:
Jemig Trijntje, wat een geweldige indrukwekkende reis maken jullie, fantastisch!!!Ik heb met veel plezier je reisverslag gelezen en foto's bekeken!Wat zul jij ontzettend veel verhalen hebben als je terugkomt!
Blijf volop genieten de laatste weken enne pas goed op jezelf!
Groeten, Marieke van Vredendaal -
30 Oktober 2005 - 21:43
Wilma:
Duinen, Stortemelk, kamperen.... het lijkt Vlieland wel. En je weet wat Foppe altijd zegt: er gaat niets boven een laagje ijs op de pispot. Maar goed dat je het thermo ondergoed van de Aldi mee hebt! En wat beleven jullie wat. Je kunt als je thuis komt wel een boek schrijven, alles wat we lezen zien we bijna voor ons! Een aardig zakcentje bijverdienen en sparen voor de volgende reis! Wij hebben hier het gevoel dat het zomer is, lekkere temperatuur, warmer dan in juli!! Trijn nog heel veel plezier, groeten aan Conny en een dikke tut van ons allemaal.
De Kammies!