Dag 27 Isfahan - Shiraz - Reisverslag uit Teheran, Iran van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu Dag 27 Isfahan - Shiraz - Reisverslag uit Teheran, Iran van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

Dag 27 Isfahan - Shiraz

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

13 Oktober 2005 | Iran, Teheran

We horen vanmorgen dat er gister toch wel wat mensen problemen met het eten hebben gehad dit moest allemaal stiekum en in een achteraf hoekje, hadden wij een goede keus gedaan met ons Abassihotel.
Het ontbijt is wat verlaat dus we rusten nog een half uurtje uit in de hal. De chauefeur is naar huis geweest en heeft nu vrouw en zoontje bij hem. Ondanks het late ontbijt gaan we toch vroeg op stap voor de lange rit naar Shiraz, je weet wel van de druiven, waarvan ze hier nu helaas geen wijn meer mogen maken. In eerste instantie rijden we door landbouwgrond maar toch al snel zien we weer bergen op doemen. Die heb je hier altijd om je heen. Het zijn al oude bergketens, misschien wel een miljardjaar oud en daardoor niet echt woest meer maar vrij afgevlakt en de dalen zijn opgevuld met het materiaal vd bergen. je rijdt dus eigenlijk op een hoogvlakte met de toppen nog om je heen. Bij een oude karavanserai houden we een plaspauze. ik moet nu stoppen want de eigenaar gaat slapen zegt hij dus wordt vervolgd. Vervolg is 5 min. later op de afdeling hier beneden blijven ze open en kan ik weer verder, want ik wil mijn verhaal eigenlijk af voordat we morgen naar Turkmenistan gaan.
Na de plaspauze is onze lunchstop in Pasergadae de hoofdstad ten tijde van Cyrus de Great. Helaas staat er niet meer zoveel van zijn stad overeind. We genieten weer een lekkere picknick en bekijken dan het graf van Cyrus de grote het is een enorme stenen Cenotaaf. (terwijl ik nu zit te typen hoor ik wel weer het gejammer op de achtergrond) Daarna bekijken we nog wat restanten van zijn paleis en o.a. een instriptie van hem waarin spijkerschrift staat Ik ben Cyrus een Achaemenid en koning. Op de rest vd rit naar Shyras zie je weer kuddes met hun herder en ook zo nu een dan tenten, er leven hier nog wat nomaden dus ik ga er maar van uit dat het hun onderkomen is. We eten in het hotel Kip Kebab en schrijven ons dagboek bij. Conny is wel 3 dagen achter dus die is nog eventjes bezig.