dag 24 Kashan - Isfahan
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
13 Oktober 2005 | Iran, Teheran
Vannacht slecht geslapen want gisteravond was er toch een joekel van een kakkerlak in onze badkamer en hij probeerde steeds de slaapkamer in te snellen als wij de deur open deden en op een gegeven moment lukte het. Maar gelukkig kon is al snel een glas over hem plaatsen en heb hem met bhv een envelop samen met glas bij de lift geplaatst maar tocht sliep het niet meer zo lekker. We rijden eerst door een beetje troosteloos kaal gebied. Dan krijgen we da afslag naar Abyaneh. We rijden nu door een mooie kloof en al snel zijn we bij het door de Unesco gerestaureerd dorpje. we wandelen wat rond maar vinden het eigenlijk wat te perfekt. De muren zijn van een rodige kleur met veel stro in de modder, het heeft wat het aanzien van spaanplaat. De plaatselijke bevolking wil niet echt graag op de foto. Hierna gaan we verder naar Isfahan. we rijden door zodat we laat lunchen maar we zijn dan wel in ons hotel. Tegen 17.00 uur gaan we met z'n allen lopend de stad in. We passeren eerst de beroemde Si o seh Pol brug. Dan lopen we door naar het Meidan e Emam plein. Het plein van Isahan. Ik moet zeggen het viel mij eerst wel wat tegen maar dat kwam vooral van alle auto's die er rijden. In een theehuis bij de ingang vd bazaar drinken we een theetje en hebben we een mooi uitzicht over het inmiddels donkere plein. Dan gaan we naar een restaurantje via het plein wat echt een toeristenkraker is overal winkeltjes met soeveniers. In het restaurantje wat echt schitterend gelegen is, met uitzicht op de koepel vd Lofallah Moskee liggen wij aan om te eten. Ik heb voor Dizi gekozen een soortement stoofpotje met schapevlees. Het was om te eten maar echt een hoogstandje nee dus. Ik vond het teveel naar vet proeven maar oke dat heb je soms zo. Daarna met z'n vijven in een taxi terug naar het hotel.