Woensdag 14-9-2005 dag 5
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
17 September 2005 | Turkije, Ankara
Vlakbij is een restaurant waar we gaan eten heerlijke mezze en kip met patat en bij die kip hoort volgens de ober knoflauk heerlijk bij de kip en frieten. Dan gaat het weer in de bus richting Hama hier gaan we de Nurias bekijken grote waterraderen die in vroeger tijden zorgden voor de irrigatie van het gebied, nu is het puur voor het toerisme.
Onze darmen en maag zijn een beetje van streek en C heeft ook nog eens last van wagenziekte dus die leegt in de bus schaam schaam de inhoud van haar maag keurig in een zakje. De omgeving is zo langzamerhand een stuk groener geworden en we naderen dan ook met rasse schreden Aleppo.
De wegen zijn goed en de auto's halen elkaar dan ook al toeterend in, soms 3 tot 4 rijen dik. En een stukje tegen het verkeer in rijden is ook helemaal geen probleem. De vrachtauto's zijn groot en klein maar vooral bepakt en bezakt en hoog beladen soms denk je dat ze bij de geringste windvlaag om zouden kunnen kiepen. De zijkanten zijn soms in mooie kleuren en patronen beschilderd. Net voordat we Aleppo bereiken tanken we nog even en dat duurt maar liefst een half uur voordat we aan de beurt zijn. De bus dropt ons bij Bab Antakya de poort over de weg naar Antakya. Vanaf hier moeten we onze bagage ongeveer 500 meter door de souk dragen en zwaar dat dat toch is. Ons hotel is Dar Halabia een mooi hotel met een gezellig binnenplaatsje.
Nog even een wasje plegen in de wasbak en dan leg ik mij terusten.