Zondag 11-9-05 dag 2
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
13 September 2005 | Syrië, Palmyra
Damascus, vanmorgen rond 08.30 uur uit bed. Tegen 11.30 de stad in gewandeld en natuurlijk de pinautomaat even uit geprobeerd. Werkte prima hoor dames, dus dat kunnen jullie wel aanraden. Door de souk gewandeld en rond de Ommayadenmoskee gelopen. Hier een sjaal gekocht en op een terrasje thee gedronken. Iedereen zit hier aan de waterpijp. Maar wij niet hoor, zouden niet durven. Er kwam iemand langs met broodjes en een groen goedje wat goed heette te zijn voor de maag. Wij hebben het geprobeerd en het smaakte ook nog eens lekker. Toen op naar de moskee, bij de ingang worden we gekeerd, we moeten eerst een kleed aan en dat is de volgende ingang. Wij ons gehezen in een grijze toga met zeer grote muts. De ruimte is zeer groot, de kleurigheid valt wat tegen, maar dat zal in Iran nog wel komen. De buitenhof is omringd door een galerij waar je wel mooie mozaieken ziet die de hof van Eden voor moeten stellen. Dan gaan we de moskee in. De grond is bedekt met allemaal perzische kleden en het is inmens groot. Vrouwen mannen en kinderen lopen en zitten hier. Dan volgt de gebeds oproep en hoewel niet iedereen er gehoor aan geeft groeit de groep mannen en vrouwen die knielen en buigen wel steeds meer. Het is een gejammer van je welste maar oke dat hoort erbij. Wij rusten ook even uit en bekijken het en horen het aan. In het midden is een groene tombe hier ligt het hoofd van Johannes de doper. In het voorportaal hebben we eerst nog even gekeken naar de tombe van Saladin. Een grote syrische held uit 11.. zoveel, kijk maar even in het geschiedenisboek. Anneke R jij weet het volgens mij wel. Hierna nog wat door de souk gedwaald en opzoek gegaan naar iets te eten. Dit na best wel een tijdje gevonden op een pleintje we hebben hier heerlijke pannekoekjes met olijven, kaas, tahin en tomatensambel gegeten. Sorry hoor er zullen wel eens typfouten in zitten.
In het donker langs de citadel terug gelopen, en je voelt je hier absoluut niet onveilig en de temperatuur blijft ook s avonds lekker. Langs het plein vd martelaren gekomen en hier zien we weer diverse eettentjes maar onze buik is nu al vol. Groetjes en tot morgen