Puerto Montt 02-12-2010
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
02 December 2010 | Chili, Puerto Montt
Misschien hebben we dan ook een aantal dagen geen internet maar wie weet?
Vanmorgen van Puerto Varas naar Puerto Montt gereden, met een superchauffeur aan het stuur. Ik moet een beetje slijmen want ja sinterklaas komt dichterbij hè. En anders krijg ik steeds commentaar dat ik alleen mijzelf ophemel en dat kan natuurlijk ook niet. Maar eerlijk is eerlijk sinterklaas is al langs geweest en heeft mij een prachtig sieraad gegeven en Hennie ook, dus wij hebben niks te klagen. Gisteravond heerlijk gegeten bij Meditarano, stoofvlees en rijst met wat zuidvruchten en een lekker wijntje erbij.Het echte kado van Hennie, en ik heb haar vandaag een chocolaatje bij de thee gegeven (kan wel voor me uit vinden jullie ook niet) In de loopt van gistermiddag kwam de zon er ook weer helemaal door en dat is toch altijd wat vrolijker dan regen en wolken. Maar de temperatuur is in vergelijking met Santiago toch wel een graad of 5 , 6 gezakt. Maar wij zijn natuurlijk ook al heel veel kilometers dichterbij bij de zuidpool gekomen en dat merk je toch. Gistermiddag nog even naar de kerk van het heilig hart geweest. Lang niet zo protserig als b.v. de meeste kerken in Peru maar meer het gewone Europese. Maar toch weer mooi om te zien. Buiten nog een grot van Lourdes, die kom je hier ook zo nu en dan tegen.
Vanmorgen hoefden we niet al teveel kilometers meer te maken met de auto. De TT liet ons nu toch echt behoorlijk in de steek. Wij konden zonder hulp de stad wel vinden maar wilden graag het hotel in beeld. Maar helaas hij had steeds last van signaalproblemen. Zo nu en dan deed hij het even en loodste ons naar de straat waar we moesten zijn maar helaas de snelweg sneed er dwars doorheen en natuurlijk lag ons hotel (althans dat dachten wij) aan de andere kant van de weg. Met wat omzwervingen lukte het ons voor de deur te stoppen. Zag er niet al te al te uit maar oké. Dan blijkt dit niet het goede hotel pacifico te zijn, er is nog eentje het gran hotel pacifico en daar moeten wij heen. Het is gelukkig niet ver en we zijn er snel. Dit ziet er vele malen beter uit en hier verwachten ze ons en de kamer is al klaar. Wij naar boven met de bagage in de lift , oh help die gaat vanaf verdieping 4 buiten langs en biedt een prachtig uitzicht op de kust, maar Hennie houdt hier niet zo van. (uitzicht vanaf hoogte). Ook in de kamer op de 8 ste verdieping hebben wij uitzicht over de baai van Puerto Montt. Nadat we alle bagage op de kamer hebben gaan we lopend op zoek naar de lokatie van Avis. Die spotten wij namelijk vanuit dat zelfde mooie raam. We lopen erheen en onthouden even hoe we dan moeten rijden. Het is hier namelijk heel veel eenrichtingsverkeer, dus dat is altijd even opletten. Vanaf deze lokatie lopen we weer naar de boulevard en gaan nu richting Navimag. Wij vertrekken morgen met een boot richting Puerto Natales, diep diep in Pategonie gelegen. De route loopt via wat omleidingen want ze zijn druk aan het bouwen maar we komen er. We hebben nog niet de tickets en verwachten eigenlijk dat ze wel in het hotel zouden liggen, maar dat was niet zo. Hier gevraagd en ja die gaan ze nu even voor ons printen. Wij blij, dan is dat ook maar weer klaar voor morgen, wij hebben de zaakjes namelijk graag goed geregeld, uh eh.
Terug nemen we de bus, die stopt voor de terminal en wij stappen in, vragen centro, si, dus daar gaan we. Ons hotel spotten wij alweer snel en als we gaan staan en naar de uitgang lopen stopt de chauffeur gewoon, halte of geen halte dat maakt niks uit. Terug in het hotel nemen we een bakje thee en torte in het restaurant op verdieping 10. Daarna lunchen we op de kamer.Hierna brengen we eerst de auto terug naar Avis, ik vraag of ze vaker problemen hebben met de TT (is eigenlijk een Garmin) want bij ons viel het signaal wel heel vaak weg. Daar heeft ze geen idee van maar een andere collega die erbij komt denkt dat hij gereset moet worden. Het levert ons wel korting op, wij hoeven het gebruik niet te betalen en dat was iets van 75 USD. Umm kunnen we nog iets leuks van gaan kopen of, dat zien we ook nog wel. Dan de stad in om nog wat rond te kijken en wat komen we weer tegen ? Ja juist een kantoor van de Rabobank met ook een grote toren van glas. In Utrecht hebben ze een nieuw gebouw neergezet en het glas vh oude kantoor hebben ze vast hierheen verscheept. We gaan kijken of we er ook kunnen pinnen, maar geen automaat te bekennen. We bellen naar Nederland even met Mem en daar is alles goed maar het is er wel koud en op de ijsbaan kun je al schaatsen, ja dat missen wij hierwel, maar dat is nu eventjes niet anders. Nu terug in het hotel en de site aan het bijwerken. Vanaf morgen hebben we misschien een paar dagen geen verbinding, maar misschien ook wel.
Groetjes en een dikke tut fan Tryn (en Hennie natuurlijk)
Het kan wel spoken op de route die wij gaan doen, dus ik verzamel alle plastic zakken momenteel, help help.
03 December 2010 - 09:41
Renny:
Hoi Tryn en Hennie,
vanochtend is de Sint dan ook in Mantgum aangekomen. Niet met de boot maar met de brandweerauto. Feije stond natuurlijk vooraan, Pier was de chauffeur en dat is zijn grote held! Hij is al een paar keer bij ons geweest met een verbouwing en dat is machtig interessant en dan is ie ook nog eens brandweerman. Stoer!
Feije is op dit moment erg bezig met de kwestie man- vrouw. Hij vroeg maandag of Jelle 's middags wel even op mij wou passen. Feije had namelijk een afspraak en kon dat even niet doen. Ook denkt hij dat meisjes altijd bang zijn. Het zit er toch al jong in.
De ochtend goed begonnen met Pilates en nu dus weer even aan het 'spijbelen'.
Morgenochtend gaan we met z'n allen naar de kapper. Ik ben toch zo blij dat we nu niet meer met handen en voeten hoeven uit te leggen wat we willen.
En dan later op de middag Sinterklaas vieren, één dag minder stress van de kinderen. Kunnen ze zondag lekker spelen.
Succes met de bootreis, klinkt lekker dat geschommel. Heel verstandig, die zakjes!
Kusjes -
04 December 2010 - 10:57
Jan:
Hoi Tryn. Niiskrekt skreau ik Hennie al dat ik hope dat jim net seesyk wurde soene, want dan wurde it goedkeape itentsjes. Mar do hâldst der al rekken mei begryp ik. No, ik hoopje mar dat it wat tafalt en dat jim in soad sjogge fan de natuer dêre. In goede reis en de groetnis út Boksum dêr't it op it stuit sniejaget. -
04 December 2010 - 21:20
Judith:
Hoi Trijntje,
Let je wel op dat er geen gaten in de plastic zakken zitten??
Ik ken namelijk iemand die daar ervaringen mee heeft ;-)
Groetjes vanuit een wit Nederland en ik ben best wel een beetje jaloers nu dat ik weer hier zit.
Judith