6-11-10 op weg naar Cusco
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
10 November 2010 | Peru, Cuzco
We staan weer vroeg op en zitten om 08.00 uur al in de bus. We rijden door een mooi landschap met ook veel rivierstroompjes, maar die staan allemaal droog. We zien weer wat meer Lama´s en Alpaca´s. Het is moeilijk vanuit de verte te bepalen wat nu wat is. Gister ook nog een rasta alpaca gezien. Een alpaca met lang haar, volgens Freddy geeft die de beste wol. We passeren de stad Juliaca en hier is het echt droog en stoffig, geen mooie stad om te zien. je ziet wel weer veel meer landbouw. We passeren de pas La Reyna op zo´n 4000 meter, daarna gaan we dalen. De koeien die we onderweg zien, zijn bruin, ik heb al een poosje geen zwartbont vee gezien. De bus houdt een lunchstop bij een cafeetje, maar de meesten hebben hun eigen brood, of koekjes bij zich. We rijden veel op met de spoorlijn die ook ligt tussen Puno en Cusco, dit is echter een privetrein en dus heel duur en hij doet er nog langer over dan de bus. Kun je je toch bijna niet voorstellen. Als we Cusco binnen rijden ben ik niet echt onder de indruk, ziet er wat triest en somber uit. Vanaf de busterminal gaan we met een busje naar ons hotel. We rijden nu door de binnenstad en die is wel veel mooier dan de buitenwijken. Voor ons hotel beginnen we aan een klim en we denken help , maar het valt mee. er is een boven en een onderuitgang. Boven brengt de bus ons maar onderlangs zijn we (wel 80 treden) via een trap redelijk snel op het Plaza de Armas. We installeren ons eerst in kamer. Ik pak de hele tas uit want we zitten hier toch een week dan kan alles een beetje luchten. De was in een plastic tas, kan die morgen gelijk weg. Dan dalen we af naar de Plaza, eenmaal daar worden we voortdurend aangehouden, van massage miss, eten miss. Het is niet leuk meer. Je kunt merken dat dat een echte toeristen stad is en iedereen vecht om de gunst vd toerist. Dan vallen ook de eerste spatten regen sinds lange tijd. Het was ons al opgevallen dat toen we Cusco binnenreden er wolken hingen en ja daaruit vallen dan nu de druppen. Langs het plein zit een hele arcadeboog. We kunnen dus redelijk onderdak van de ene naar de andere plaats lopen. We besluiten een hapje te eten in pizzeria La Trattoria, nadat we eerst de geldautomaat ernaast leeg hebben gehaald.
See you C & T
10 November 2010 - 20:34
Symona:
Al lange tijd geniet ik van je prachtige verhalen. Soms zie ik de beelden erbij. Maar nog nooit een reaktie geplaatst, hierbij dus. Mens mens wat een ervaring, wat een belevenis en wat een aktie. En dan ook ons nog verblijden met alle verhalen van je belevenissen. Soms denk ik wel eens, heb je na deze trip nog vakantie om uit te rusten ?
Of doe je dat bij de Rabo wel weer :-) Ook leuk om de reacties te zien van vele (oude) bekenden. Hennie, de tijd gaat nu snel, ben je d'r klaar voor ..... Op deze manier blijf ik toch nog een beetje op de hoogte van het wel en wee van Boksum, van de Pasma-familie, de poetsclub, de Rabo-collega's enz. En eh ... geen heimwee naar Nederland hoor Tryn, gewoon op en top genieten van het moment daar. In Nederland morgen storm op komst en de eerste (bijna) nachtvorst hebben we ook al gehad. Dus die paar druppeltjes regen bij jullie, daar mag je niet over zeuren. Lekker genieten nu met Conny en straks ook nog met Henny.
Liefs vanuit Balk