Sucre zaterdag 30-10-2010 - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu Sucre zaterdag 30-10-2010 - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

Sucre zaterdag 30-10-2010

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

31 Oktober 2010 | Bolivia, Sucre

Er schijnt vandaag de een of andere optocht in de stad te zijn die ook bij het plein langs komt daar moeten we wel even heen. Start 2 uur. We gaan dan ook eerst met de taxi omhoog naar het klooster en de kerk van La Recoletta. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Helaas is het klooster pas vanaf vanmiddag 15.00 uur open maar we kunnen wel in de kerk. Hier is een trouwdienst gaande, maar je kunt gewoon in en uit lopen. We horen het even aan en vertrekken dan weer. We dwalen langzaam aan naar beneden en bezoeken het Museo Azur. Hier is allemaal textiel gerangschikt van de verschillende bevolkingsgroepen van Bolivia. Bovendien verkopen ze ook de huidige producten van de Indigenas. Deze krijgen dan een eerlijke prijs voor hun producten. We zien ook 2 vrouwen bezig op het weefgetouw. Als je ziet wat voor patronen er allemaal in de doeken komen en hoeveel tijd dit kost dan snap je dat je zoiets niet voor een appel en een ei kunt kopen. Hierna dwalen we verder naar onderen tot dat we weer op het plein zijn. Hier gaan we even zitten op het balkon van een cafeetje en hebben zo een mooi uitzicht over het plein. De optocht komt langs de andere kant dus daarvoor hoeven we hier niet te blijven zitten. Er is een tribune opgebouwd maar we zien nog niemand zitten. Effe terug naar het hotel , bij de pinautomaat langs even wat winkeltjes en dan op zoek naar cafe Amsterdam. Ze hebben nl ook kaarten en het is wel leuk om daar wat van te kopen, gaat het ook nog naar het goede doel. In het kleine bruine cafe zijn ze druk bezig met de Halloween versiering voor vanavond maar Linda is er en we zoeken wat kaarten uit. Via de markt en een kerk dwalen we weer naar het plein, nog steeds niks te zien. Maar dan horen we, dat de optocht boven in de stad is gestart om 14.00 en het kan wel 18.00 of 19.00 uur zijn voordat ze beneden bij het plein zijn. In welk kader de optocht is, geen idee. Het is hier wel 3 dagen feest begrepen wij. Zondag Halloween en dan Allerzielen en weet ik wat nog meer. Allerzielen is hier heel belangrijk. We schrijven ons dagboekje bij, waren wel een week achter dus dat kost even wat tijd en gaan dan de stad weer in. We horen wel vuurwerk maar zien nog niets. Dan eerst maar iets eten. We gaan naar het joy ride cafe en C eet bitterballen met patat en ik kipsate met nasi. Het tentje is ooit door een Nederlander opgestart. Ook hier zijn ze druk bezig Halloween versiering aan te brengen. Al een aantal weken zagen we in winkels allemaal pompoenen liggen (plastic) en meer van dat soort Halloween versiering. Het is hier dus net als in Noord Amerika een big party. Terug op het plein komt net de eerste groep binnen.. Als wij het goed hebben begrepen zijn het allemaal studenten van verschillende college,s die hieraan mee doen. Ze produceren het nodige lawaai en ze kijken niet allemaal even vrolijk meer, maar ja wat wil je ook na 5, 6 uur dansen op soms hoge hakken.
Tussen de groepen zit wel wat ruimte want ja anders heb je natuurlijk last vd muziek van de volgende groep. Pasma,s uit Sint Anna de volgende groepen waren wat voor jullie. Muziek instrumenten aan de mond en op volle kracht blazen, niks niet pianissimo. En dan ook nog eens omhoog lopen. En Gerrit op de pauken en trommels werd ook met de nodige kracht geslagen. Lekker erop los rammen. Het staat op de film, dus ooit kun je het horen. Of het muzikaal nu ook helemaal je van het was, daar kan ik absoluut niet over oordelen. Je ziet ook hier de nodige monden heen en weer gaan, ik veronderstel dat er hier ook cocablaadjes in de mond zitten, zodat je langer door kunt gaan zonder vermoeid te raken. Onze oren piepen na afloop, maar het is leuk om mee te hebben gemaakt.

Adios Trijntje

• 01 November 2010 - 13:25

Eva:

Haa die grutte en conny

Wij kunnen alle verslagen bijna niet bijhouden.
    Volgens ons hebben jullie alleen maar tijd om kerken te bezichtigen en daarna ons dat weer te mailen. We lezen het allemaal graag hoor en volgen jullie goed. Groetjes van Cor, Eva, Sanne en Jelmer

• 01 November 2010 - 14:04

Ingrid Rijskamp:

Jeetje wat weer een verhalen zeg. Ik heb de indruk dat je hier wel wat meer toeristen hebt. Leuk allemaal om te lezen en gelukkig ben je weer wat opgeknapt. Jullie hebben ook wel steeds lekker weer begrijp ik. Lekker genieten hoor.

• 01 November 2010 - 19:47

Ietsje Koopmans:

Alweer 5 verhalen verder, ik heb de verhalen aangemeld voor mijn mail, dus na een aantal mailtjes maar weer even lezen.
    Dat jullie zo benauwd kunnen worden van die hoogtes, dat is wel heel vervelend zeg. Ik krijg het al benauwd als ik er aan denk. Wat een belevenissen zeg. In die bussen en die vlaktes echt niet te filmen (voor jou wel hoop ik).
    Op het werk hadden wij vandaag een top bezetting. Ingrid van A. is weer terug van haar verlof en inmiddels zijn Jantina v.d. Zee en Rika Bos ook ingewerkt. Dus personeel genoeg zou je denken. Maar hoe meer mensen hoe minder in de groep vaak. Ook hebben wij vandaag een nieuwe kracht mogen verwelkomen in ieder geval voor 2 maanden. Gedetacheerd.
    Leuke meid. Morgen werkoverleg. Natuurlijk ben jij blij dat jij daar even niet bij hoeft te zijn. Daarna gaan er een aantal naar Hilbrand zijn zoon bewonderen.
    Nou ben jij ook weer een beetje op de hoogte vanaf de Rabo.
    De groeten heb ik gedaan aan iedereen die het heeft gehoord...
    Geniet van jou verdere reis!

• 02 November 2010 - 14:02

Trijntje:

Wow wat een veranderingen. Hillebrand gefeliciteerd met jullie zoon. En ik begrijp het al , als ik terugkom is er geen stoel meer vrij.
    Mei freonlike groetnis

• 03 November 2010 - 18:01

Pasma's ût St.Anne:

We kijken uit naar je muzikale filmpje;)

• 05 November 2010 - 11:30

Pasma's ût Sint Anne:

ps: het klonk vast niet zo mooi als bij ons jubileumconcert;)