van Potosi naar Sucre
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
31 Oktober 2010 | Bolivia, Sucre
We rijden nog wel in de bergen maar je ziet nu veel meer landbouw op de stukjes grond. Er groeit van alles , ook iets wat lijkt op de tuinbonenplant maar dan in een kleiner versie. Ze houden hier wel van bonen, dus het zal er wel familie van zijn. Ook hier groeit op een gegeven moment het afval weer langs de kant vd weg en ja we zijn bijna in Sucre , de hoofdstad. Hoewel heel veel instanties in La Paz zitten. Gelukkig ligt Sucre weer wat lager, we hopen dat dit ons letterlijk en figuurlijk wat meer lucht gaat geven. Rond 14.30 zijn we op de busterminal. Freddy gaat eerst even tickets scoren voor onze nachtbus naar La Paz over 2 dagen. We willen graag een bus met 3 stoelen naast elkaar dan heb je wat meer ruimte. We moeten wat bijbetalen maar hij heeft er eentje gevonden. Hierna gaan we in taxi,s en die leveren ons af bij ons hostal Sucre. In de hal zit een klein eettentje wat gerund wordt door 2 meiden uit Nederland. Ooit hier gekomen voor studie stage maar hier voor de liefde zijn blijven hangen.
We lopen even de stad in met de rest naar een boekingskantoortje. Ik wil wel iets van een stadswandeling, maar dat houdt hier in , met de auto 3 musea langs en dat is niet mijn bedoeling. Voor de rest hebben C en ik geen wensen, dus we lopen terug naar het hotel. Eten een heerlijk broodje brie en drinken een heerlijke grote bak thee bij Flavours, het ned. tentje en praten wat met Geke. Ondertussen is er nog een Nederlandse binnen gelopen die hier een cafeetje runt Cafe Amsterdam die met de opbrengst een liefdadigheids stichting steunt voor de straat kinderen van de stad.
Dan nog even een rondje plein, even lekker op een bankje hangen en mensen kijken en ik laat mijn schoenen poetsen. Die waren zo stoffig als wat. Ik wil ze alleen afgeborsteld en volgens mij is dat wel redelijk gelukt. Op de terugweg naar het hotel eten we nog een pizza bij Napoli. (komt nu wel even onze neus uit hoor)
Oant sjen groetjes C & T