Dag 14 (KA-reis) van Riobamba naar Cuenca
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
02 Oktober 2010 | Ecuador, Cuenca
Ik had de afgelopen nacht en avond wat last van diarree, nu zijn we vandaag met de bus 6 uur onderweg naar Cuenca. Jullie snappen wel dat ik daar niet echt om sta te springen. Gelukkig was het vanmorgen een beetje rustig in mijn darmen. Vannacht moest ik bijna na elke slok water die ik nam naar de WC. Omdat je op hoogte zit moet je veel drinken. Je verliest dan namelijk meer vocht dan dat je bij ons in de lage landen verliest. Vanmorgen dan ook alleen maar 2 droge broodjes gegeten, die we in het restaurant hebben gekocht, omdat de bakker nog niet open was. Gelukkig voel ik geen reactie in mijn darmen dus dat geeft weer hoop. Verder ben ik er helemaal niet ziek van, maar het is gewoon hartstikke lastig. Samen met een liter water (en de rest vd groep) Begin ik om 09.30 aan de tocht in de bus naar Cuenca. We hebben een chauffeur die weer hartstikke rustig rijdt. We doorkruisen weer een ander deel van de Andes. Onderweg rijden we gedeeltelijk op met een spoorlijn, die helaas momenteel niet in gebruik is tengevolge van aardverschuivingen. Het landschap is nu echt groen van het gras en je ziet ook heel veel landbouw op de bergen. We klimmen en we klimmen en op een gegeven moment gaan we door de wolken. Meestal doe je dit met het vliegtuig maar wij doen het nu met de bus. We stoppen onderweg een paar keer zodat we allemaal even een plaspauze kunnen houden. Mijn darmen gedragen zich gelukkig en ik hoef de immodium die ik als voorzorg al in mijn broekzak had gedaan niet te gebruiken. Onderweg stappen ook steeds plaatselijke bewoners in, die rijden dan of een klein eindje mee of soms ook wel 2 of 3 uren. Heel vaak moeten ze staan omdat alle stoelen bezet zijn. Tussen de middag hebben we een pauze van een half uurtje dan kun je ook even wat eten als je wilt. Niemand vd groep maakt daar gebruik van maar onze reisleider Freddy wel, hij neemt een lekker bordje soep en kip met rijst. Het restaurantje is er op klaar en heeft het in notime op tafel staan. Dan weer verder door de Andes totdat we in Cuenca zijn. Hier worden weer een 3 tal taxi{s opgetrommeld en die leveren ons af bij ons hotel in het centrum van Cuenca. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in onze kamer gaan we de stad nog even verkennen. We hebben nog ongeveer een uurtje voordat het donker wordt. Wat we er van zien in dat uurtje is werkelijk indrukwekkend. Een schitterend plein met aan alle kanten huizen die prachtig als suikertaarten bewerkt zijn. En ook weer 2 kerken. De oude en de nieuwe kerk. De nieuwe is gesloten en die kunnen we alleen van buiten bewonderen, groot dat ie is, daar kan de Bonifatius kerk in Leeuwarden wel 3x in volgens mij. De oude kerk is open en die gaan we bekijken. De hele binnenkant is eigenlijk 1 groot fresco. Schitterend en dan al die mooie beelden, je moet er van houden , maar echt het is een pronkje. Aangezien het dan al donker begint te worden en we nu toch wel wat honger hebben , zoeken we een restaurantje op waar we wat gaan eten. Het is heerlijk, maar terug op de kamer, hebben we allebei een beetje het gevoel teveel te hebben gegeten en moeten we echt even uitbuiken op bed.
Groetjes en oant moarn Trijntje