Perito Moreno gletsjer 09-12
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
09 December 2010 | Argentinië, El Calafate
De Perito Moreno gletsjer is zo´n 25 tot 40 kilometer lang, En tussen de 3 en 5 kilometer breed en heeft een hoogte van 70 meter. Je kunt je dus voorstellen dat wij tegen een formidabele wand van sneeuw, ijs aankijken. Je ziet hierin allerlei spleten, en aparte blokken. Het is eigenlijk een rotswand maar dan in het blauw en dus van ijs. Hoe en waar je ook kijkt het is allemaal even mooi. Wij kunnen de voorkant zien maar de zijkanten zien we niet. Voor ons schuift hij langzaam het meer in en er breken zo nu een dan brokken af. Wij zien dat opschuiven natuurlijk niet, dat gaat zo langzaam dat is niet met het blote oog waar te nemen. Wel horen we zo nu en dan een grote knal en dan zie je opeens weer een brok in het meer komen. Soms horen we ook geknap en zien we niks, misschien is dat binnen in de gletsjer of aan een van de zijkanten. Het meer waarin deze gletsjer uitkomt is het Lago Argentino dit heeft een melkachtige kleur. De gletsjers schuiven over de bodem en nemen veel prut mee het meer in en dat zorgt ervoor dat het water niet helder is. Afhankelijk van het weer, de zon, heeft het meer wel verschillende kleuren. De zon is er vandaag niet volop bij anders was het ijs misschien nog blauwer geweest, maar desondanks is het werkelijk een prachtig gezicht, je kunt er wel naar blijven kijken. Je ontdekt steeds nieuwe dingen. Rond 14.30 gaan we weer terug richting hotel en hier zijn we om 16.00. Nu werken we het internet weer even bij en straks nog de stad even in voor een hapje en een drankje.
Oant sjen T
09 December 2010 - 22:35
Wilma:
Oei, oei, wat zie je koud op de foto van Hennie haar site. Een voordeel, kun je vast wennen aan de kou hier! Hoe is het trouwens met de vingers?, blauw van al die grote lappen tekts die jullie trouw typen. Ik vind het knap hoor om elke keer maar weer achter de computer zitten en ons op de hoogte te houden van jullie vakantie. We genieten volop en zullen de uitstapjes naar "waar ben je" zeker missen. Dames jullie laatste week gaat bijna in... geniet ervan en wij hebben er ook zin in dat jullie weer thuis komen. Oant sjen! Wilma -
09 December 2010 - 22:44
Wilma:
Nog even een kleine aanvulling. We hebben een probleem...Minne is net gebeld door Michiel uit Boksum en hij heeft vreselijk veel last van wintertenen. Heb je Michiel ook verzekerd en waar kunnen we de onkosten verhalen. Je had ook wel even een "fleece" voor 'm klaar kunnen leggen. Heb je wel even werk mee als je weer thuis komt! Ek de groetnis fan Minne -
09 December 2010 - 23:48
Trijntje:
Hoi Wilma die kosten kun je verhalen uit het Stortemelk fund. Doe vooral de groeten aan Minne, ik ben heel blij dat hij zich een beetje bekommerd om Michel. -
10 December 2010 - 10:27
Lytse Tryn:
Hoi Grutte! Ook op jouw pagina even een snelle groet. Wat gaat de tijd snel, over een dikke week zijn jullie alweer op Nederlandse bodem. Maak er nog een gezellige Argetijnse week van in Buenos Aires met de Annema's. Gaat vast wel lukken :)
groetjes uit Amsterdam! -
10 December 2010 - 12:33
Renny:
Hoi,
dat falt my dochs wat fan dy ôf, datst gjin taart by it ontbijt hoechste. Dêr soe ik no gjin problemen mei hawwe :)
Goed dat jim wer wenne oan de kjeld. It wie fannemoarn wer ris snotteglêd en nije wike begjinne we wer fleurich op 'e nij.
We sille fannemiddei de beam optuge. Haw juster de kk lampkes deryn hongen, 80 fan dy kringen. Se wienen nij dus sieten se noch net yn de tiis mar fansels doe't ik der mei oan 'e gong wie wol. Fijn om sa yn de krystsfear te kommen :) -
10 December 2010 - 13:32
Agatha:
Trijn geniet van je laatste week en doe voorzichtig in de grote stad. Maar ook de kans om je laatste vakantiegeld op te maken en de tassen te vullen. Maar je weet het je kunt er een bij kopen en vol stoppen want je gaat niet zo maar even terug voor de vergeten dingen dus bij twijfel kopen!!! Wat indrukwekkend die gletsjer en wat een prachtige kleuren...handig dat hennie die op haar site heeft staan. Zo kunnen we niet alleen van de verhalen genieten maar komt er beeld bij. Michiel dat is een heus gevalletje van aandacht. Hij moet nog een week wachten in de kou en dan.....heeft hij het nooit meer koud!! Je treft het wel met Wilma en Minne dat die de zorg over Michiel hebben en met die verzekering komt het altijd goed wat wil je met twee mensen bij de rabo.
Hier gaat alles zijn gangetje. Kerstboom gekocht en in de garage kan hij in het weekend naar de kamer.
Rein zijn kaak is herstellende en gisteren ben ik geopereerd en hebben ze de porto cad weer recht gezet. Die was gekanteld en was niet meer aan te prikken. Nu op mijn verzoek met een dubbele draad en op 4 plaatsen aan gehecht. De vorige keer hebben ze het op 2 plaatsen vastgezet en dan kan dat ding kiepen. Gebeurt natuurlijk nooit maar wel bij mij. Maar het is weer achter de rug.
Marielle heeft afgelopen weekend erg veel last gehad van haar rug en na wat medicatie nu gestart met fysio. Hopen dat de klachten dan weer verdwijnen. Trijn zet hem op de laatste week...geld opmaken, de pot goed beheren, veel snoepen en vooral de conditie van Hennie op pijl houden. Dikke tut fan Agatha en als je thuis bent maken we snel een afspraak. Ik moet je zien met het kapsel van chili -
10 December 2010 - 18:16
Rennie V:
Hallo dames,
Jeetje, ik lees dat jullie met een dikke week alweer thuis komen. Ik had er eerlijk gezegd geen idee van wanneer
jullie terug kwamen. mooi voor de kerst en Oud en Nieuw weer thuis.
Mooie foto's heb je weer gemaakt, prachtig. Wat grappig dat jullie in een busje stapten met 10 Nederlanders.
Lijkt me ook leuk, trouwens hebben jullie nog contact met hun gehad
over hun reiservaringen?.
Vanmiddag een heel gezellige leesklub gehad bij Jetty in Blessum. We moesten oppassen om niet te vallen zo glad was het wegdek, maar alles ging goed gelukkig. Geniet van de laatste week die jullie hebben , met groetjes Rennie -
11 December 2010 - 14:51
Tjerkje:
He Tryntsje, leuk wer al dyn ferhalen, hast net foar te stellen datst oer in wyke al wer thús bist. Lokkich is de measte snie hjir wer fuort, wy hawwe jûn Greidhoeke kuiertocht. Sitte 2 Pasma's yn organisaasje, family? Genietsje nog fan dizze lêste fekânsjedagen, waarmje lekker op yn BA en oan't sjen. -
12 December 2010 - 22:05
Geertje:
Dames, er is hier enig misverstand over de vlucht waarmee jullie zaterdag terugkomen. Komen jullie niet met hetzelfde vliegtuig? Sturen jullie nog wel even een berichtje voor de chauffeur? Geniet er nog even van en niet te veel geld uitgeven. Groetjes de fam. van der Zee. -
13 December 2010 - 13:51
Femke:
Ha grutte,
Ben al een tijdje afwezig geweest. Als je het even niet bij kan benen met de verhalen, dan loop je toch vrij snel een aardig eind achter!
Maar nu op school even bijgelezen. (tijdens een pauzetje hoor, hiervoor druk bezig geweest en zo weer vrolijk verder)
Het is maar mooi en avontuurlijk allemaal. Goed voor jullie dat je alweer een beetje aan de kou kan wennen:p Lekker:P
Volgende week zijn jullie alweer uitgebreid in Nederland! Gaat snel hoor. Maar ook wel weer leuk dat je dan thuis bent en we met kerst alvast weer even bij kunnen kletsen:)
Fijn weekje nog!
Femke -
13 December 2010 - 15:12
Jan:
Hoi Tryn (en Hennie), de lêste wike alwer. Jim sitte no by Syberen-en-dy? Doch se de groetnis. Noch in soad plesier en alfêst in goede weromreis tawinske.