Valdivia 27-11
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
28 November 2010 | Chili, Osorno
Marsepein en noga verkopen ze in de winkel ernaast en die gaat om 16.00 uur weer open. We lopen verder naar het plein, richting mercado en de rivier en sneupen wat in de stalletjes, maar het is allemaal een beetje zwarte markt artikelen, niet iets waarvan wij denken dat is nu echt Chileens of zuid Amerikaans. Aan de rivier zijn ze de vismarkt aan het opruimen en schoonmaken. Langs de oever liggen zeeleeuwen te zonnebaden en er vliegen de nodige gieren rond. We flaneren wat langs de oever van de rivier en horen dan muziek, erop af, Het blijkt een podium in opbouw te zijn en de band is aan het oefenen. We genieten even in het zonnetje en gaan dan de stad in voor een glaasje wijn dit doen we in een leuk bruin cafeetje en we eten er wat kleine hapjes bij, maar genoeg om vannacht geen honger te krijgen. (ik eet nog wel een lekker ijsje) Aan het plein is ondertussen in de muziektent weer Advendo of Burdine op het podium geklommen , na het nodige inspelen gaan ze van start. Terug in het hotel lezen we nog een aantal bladzijden uit onze boeken.
Groetjes en tot kiekes H en T.
ps, ik ben helemaal vergeten te vertellen dat ik in Ancon bij de kapper ben geweest. Het werd een beetje lang dus ik dacht er moet maar een stukje af. Kapper gevonden een aardige mevrouw die natuurlijk alleen Spaans spreekt , maar met handen en voeten ging het goed. Knippen en verven, want ja anders zie je die grijze haren zo goed. Ik op de kaart kleurtje aangewezen en dat ging er eerst in. Oei het prikte nogal wat op de huid. Ik mocht op de bank plaats nemen voor het inwerken en ik ging zitten lezen op een gegeven moment dacht ik wel nu hoop ik dat zij de tijd in de gaten houdt en me hier niet laat zitten totdat ik mijn boek uit heb, maar dat viel mee. Daarna uitspoelen met koud water help help en mijn nek helemaal in een boog, want die bak zat veel lager als bij ons en geen beweegbare stoelen. Maar gelukkig het ging goed en het knippen was in een minuutje klaar, wel mijn pony wat korter dan dat ik wilde maar oké, ik mag niet klagen.
29 November 2010 - 10:27
Femke:
Nu had ik er wel een foto bij verwacht van je pas geverfde en geknipte haartjes!
Moet me eerst maar weer naar college haasten, zal later weer even terug komen:) -
29 November 2010 - 10:37
Agatha:
Trijntje wat knap dat je daar naar de kapper bent geweest. Zal wel behoorlijk chemische rotzooi zijn maar voor een keer maakt dat niet uit. Ik ben afgelopen donderdag geweest en zelf iets laten bijpunten en weer een kleurtje. Staat super, met hier en haar wat stekels. Hip volgens de meiden.
Maar een leuke foto op de site van Hennie waar jullie samen op staan. Echte globetrotters!!! En dat rijden in die auto daar is toch wel heel stoer. Trijn nog heel veel reisplezier en we genieten nog steeds van je verhalen liefs en een dikke tut fan Agatha -
29 November 2010 - 14:52
Wilma:
Koud water, dat is wel heel erg! Maar je moet er wat voor over hebben. Gooi die Tom-Tom maar in de kachel of wat dan ook. Zulke wereldreizigers als jullie moeten het ook op de kaart kunnen doen en anders de charmes maar in de strijd. Enne....ik hoor jullie steeds over Advendo en Burdina maar een leuk vrouwenkoor is ook welkom? We hebben zelfs een Spaans liedje dus doe maar een goed woordje voor ons. Kan je ook nog wat foto's plaatsen. Ik ben wel heel benieuwd naar dat geverfde koppie van je. Ik ga donderdag naar Kapper Geartsje (warm water) en krijg ik daar mijn metamorfose. Ook bij mij komt het grijs er een klein beetje door. We moeten er wat aandoen om alles leuk en aantrekkelijk te houden. Heb net even gewandeld in de sneeuw. Sneeuwbui eigenlijk en het is hartstikke koud maar dat hoort een beetje bij Sinterklaas. Dames veel plezier, de groeten aan Tom en Tom
Wilma.