Arequipa - Reisverslag uit Arica, Chili van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu Arequipa - Reisverslag uit Arica, Chili van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

Arequipa

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

22 Oktober 2010 | Chili, Arica

17-10-2010
Na een lange busreis, vooral door het oponthoud van de rally zijn we rond 12.30 bij ons hotel.
We gaan met de reisleider op stap, hebben vandaag geen zin om zelf het boek erbij te pakken. We lopen eerst langs de St. Francisco die op dit tijdstip niet open is, dan komen we langs het klooster van Santa Catalina. Freddy kijkt even wanneer het s nacht open is. ´s Nachts denk ik maar hij bedoelt van 17.00 tot 20.00 uur. We vervolgen de weg langs heel veel winkels met vooral baby Alpaca, volgens mij hangen er veel meer truien van die wol dan dat er alpaca´s zijn, maar ik kan me natuurlijk vergissen. Achter de Kathedraal gaan we in een straatje zitten en besluiten iets te gaan eten. Maar dat laat effe op zich wachten. Wel komen ze het ons allemaal op hetzelfde moment brengen en dat is ook vaak anders. Dan krijgt eerst eentje zijn eten en dan nog weer eens iemand en ga zo maar door. Als je dus een bord met eten voor je neus krijgt kun je maar beter direct aanvallen want anders is het koud als je gaat wachten op de rest. We doen nog even een rondje Plaza de Armas met langs alle kanten mooie arcades met winkeltjes er onder. De La Compania is ook dicht, aan de buitenkant zie je wel allemaal mooi snijwerk in het steen. Heel veel gebouwen zijn hier van Silar een witte vulkanische steen die licht is en gemakkelijk te bewerken. Ze noemen Arequipa wel de witte stad. Op de voorkant vd kerk zie je symbolen uit het christendom maar ook uit het inheemse geloof, b.v. de zon. We laten de groep nu in de steek en lopen op eigen houtje terug naar het hotel. Eerst drinken we nog wel even een sapje, een jugos naturales. Die zie je hier in elk restaurant. Vruchtensapjes uit de blender, vaak wel met suiker en water aangelengd maar heel lekker en ook nog een beetje gezond. Wat ik erg mis in mijn menu is de yoghurt, dat staat hier nooit op het menu. Als nagerecht wel vaak ijs en taart. En mijn pompoenbrood van bakker Sijbesma mis ik. We lopen via het postkantoor terug en op de hoek kopen we in een winkeltje nog even wat water, we zitten nl weer op hoogte , 2325 meter, en dan moet je veel drinken, en we nemen nog wat broodjes mee. Terug in het hotel is het nog even op het internet kijken en dan duiken we het bed in.

groetjes Trijntje

• 22 Oktober 2010 - 21:27

Martha:

Mmmmmmmm, pompoenbrood, jaaaa lekkerrrr.

• 22 Oktober 2010 - 21:33

Trijntje: