De Amazone 25-09
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
27 September 2010 | Ecuador, Baños
In de loop van de nacht droog geworden mar vanmorgen rond 07.30 begint het weer. Met de regenjas aan spoeden wij ons naar het ontbijt. We gaan weer de rivier op maar stellen het een uurtje uit ivm het weer. Dan gaan we, we halen nu eerst allemaal laarzen op en dan aan boord. Na een vrij kort ritje stroomopwaarts gaan we aan land. De gids die mee is leidt ons rond door het regenwoud en laat zien welke planten giftig of juist medicinaal zijn en soms natuurlijk allebei. Hij steekt zijn hand in een termietenheuvel en laat ons even aan de beestjes ruiken. Ze geuren naar wortel en zijn kleverig. Hij port even in een mierennest, de bonga´s. De grootste soort die er is , hier dan in ieder geval. Ongeveer 2 cm en als je een beet krijgt kun je een dag veel pijn aan je gewrichten hebben en rillerig zijn maar het is niet dodelijk. (Gister en ook vandaag al weer de nodige spinnen gezien niet zo´n grote als de eerste keer maar toch) Omdat het heeft geregend is het vrij glad en dus oppassen geblazen tijdens het lopen. We bekijken nog even een waterval en dalen dan weer af naar de boot. Nu gaat het komen, we gaan tuben. Op een grote binnenband de rivier weer afdrijven naar onze lodge. En ja ik ga mij daar aan wagen. Vanaf de oever moeten we op de buik naar het midden van de rivier peddelen want dan kom je in de goede stroom terecht en anders blijf je maar rondjes draaien en kom je niet vooruit. Dit lukt mij wonder boven wonder maar dan is het de bedoeling dat je je omgaat draaien en dus met je kont in het gat zit en de benen en armen lekker over de rand laat hangen. Lenig als ik ben lukt mij dit natuurlijk niet en floep daar gaat de band. Ik er als een haas achteraan want zonder band is niet leuk. Die heb ik snel weer te pakken maar ja hoe nu. Gelukkig komt onze gids langs en die pakt de band beet ik wil mij erop hijsen maar no no, Hij tilt de band omhoog en ik moet door dat gat. Dat gaat nog gemakkelijk, nou ja gemakkelijk terwijl je ondertussen aan het zwemmen, c.q. watertrappelen bent en dan moet ik mijn benen ook door dat gat halen en over de rand doen. Wonder boven wonder lukt mij dit en daar drijft Trijn op de Napo rivier. Maar help wat hoor ik daar, ja hoor er komt een stroomversnelling aan, help hoe komt dit, maar ook deze neem ik zonder hindernis en drijf heerlijk rustig terug naar onze lodge. Hier aan meren kost wel even wat moeite maar ook dat lukt.
He he dit was weer een enerverend Amazone dagje. Ik moet zeggen behalve de nachten is het hier genieten. Je ziet en hoort vanalles.
groetjes T