Otavalo dinsdag 21-9 - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu Otavalo dinsdag 21-9 - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

Otavalo dinsdag 21-9

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

22 September 2010 | Ecuador, Quito

Vanmorgen vroeg wakker geworden , rond een uur of zeven. Het bed was vannacht wel heel hard, maar desondanks wel goed geslapen. Ik ga naar beneden om mijn papieren reisverslag een beetje bij te schrijven en te kijken of ik misschien een thee of een vruchtensapje op de kop kan tikken. Maar dat is niet mogelijk. De meneer achter de balie houdt zich niet bezig met de keuken en is ook niet van plan daar iets aan te doen. Ook niet als Jos beneden komt en aan geeft zich niet lekker te voelen en wel graag een kopje thee te willen. Hij blijft onverbiddelijk.
Ik ben wel benieuwd hoe het nu straks met ons ontbijt komt. Sommige groepsleden denken zeker te weten dat gister door Freddy ons ontbijt is besteld. Ik dacht dat we het nog door moesten geven maar we wachten af. Rond achten komt er iemand in de keuken en volgens ons gaat ze koffie en thee voor ons zetten. We zijn ondertussen zover dat we begrijpen dat er geen ontbijt in zit. En Peggy biedt aan naar de bakker te gaan en voor ons allemaal broodjes te halen die we dan kunnen nuttigen met de koffie en thee. Maar nee ook de koffie en thee gaat niet door. In het dorp is het meeste nog gesloten maar iemand heeft iets gevonden wat open is en daar gaan de meesten heen voor het ontbijt. De rest vd groep gaat vandaag een rondje in de omgeving doen maar wij hebben ervoor gekozen om in Otavalo te blijven. Als C ook onder is gaan wij ook richting ontbijt tentje. Hier nuttigen we 3 pannenkoeken met heerlijk jam, een soortement bessen, bramen mengsel. En een vruchtensapje die zijn hier werkelijk goed in Ecuador. Ze gooien de vruchten in de blender en maken van de hele vrucht een sapje. Wij komen op deze manier met gemak aan onze 2 stukken fruit per dag. We hebben vandaag wat een wc dag en dan alleen maar wat betreft het legen van onze blaas, we moeten echt om het hutje, mutje naar de wc. Gelukkig ligt alles redelijk dicht bijelkaar , als we verder geen wc zien lopen we weer even terug naar het hotel. We gaan na ons ontbijt richting de handwerkmarkt. Alle kraampjes die ze gister nog aan het schilderen waren zijn vandaag bezet, met sieraden, doeken en houten dingetjes. Het is een heell vrolijk gezicht maar het is er vreselijk rustig, voor ons gevoel zijn wij de enige 2 die hier rondlopen. Ze vragen meestal wel , kijken en willen jullie iets kopen, op z'n Spaans dan maar wij snappen hun bedoeling, maar ze zijn niet opdringerig. Ik had mij voorgenomen hier een sjaal te kopen en doe dat uiteindelijk ook. C vult haar collectie van .... (degenen die haar kennen snappen vast wel wat ik bedoel) ook nog weer aan. De zon is er vandaag volop bij en het is soms erg warm, maar oké beter te warm dan dat het tekoud is. We houden tussen de middag een siësta in het hotel en schrijven daar weer even ons dagboek bij en eten ondertussen een broodje en drinken een sapje.

Dit is het even voor vandaag. We gaan morgen vroeg op weg naar het Amazonewoud en moeten nog wat herpakken in het hotel.
Ik verwacht niet dat we de komende dagen internet hebben , maar wie weet.

Groetjes en oant sjen C & T

• 23 September 2010 - 08:46

De Pasma's Ut St. An:

He Grutte,
    wat een verhalen alweer, dat jullie zoveel naar de WC moeten komt vast van die vreselijk gezonde vruchtendrank, een goede doorstroming is altijd belangrijk ;p. Hier alles oke, volg jullie verhalen met plezier, kaartjes sturen is ook niet nodig we horen het wel,
    groetjes

• 23 September 2010 - 10:23

Rennie V:

Wat een verrassing, twee
    mails tegelijk. Erg leuk!
    Sorry als ik je pagina misbruik door even naar Renny van Jan P. te reageren. Maar dit maakt het tot een leuke mogelijkheid. Met groet
    en veel plezier in het Amazonewoud RennieV.

• 23 September 2010 - 14:28

Femke:

Ha Grutte,

Ik weet hoe het voelt om steeds naar de wc te lopen, fantastisch!
    En tijdens het reizen is dat al helemaal niet ideaal natuurlijk. Dus nu op naar de amazone, super! Ben heel beniewd.
    Lijkt me erg mooi. Kijk ook al uit naar de foto's:D

• 23 September 2010 - 19:37

Jan:

Hoi Tryn en Connie. Wat sille jimme sûn wurde mei al dat fruchtesap.
    Der binne fêst in soad fruchten dêr't wy noch noait fan heard hawwe. Prate de minsken dêre allinne Spaansk of ek noch Yndianetalen? Dêr bin ik wol benijd nei.Moai dat it waar goed is, dat hat der hjir wol oan bytiden. Wy hawwe in striemin wykein hân mei in soad wetter. De lêste dagen wie it prachtich waar, mar op dit stuit reint it wer en it tongeret no ek. Oant oare kear.

• 23 September 2010 - 19:47

Agatha:

he Trijn en Connie,
    Dat was weer genieten van die mooie verhalen van jou. Maar dat je zomaar geroosterd vlees eet van een varken. ik dacht even daar moet je van naar de w.c. maar nee het was van de gezonde drankjes. Jammer dat die mensen geen thee voor zo'n mooi friese jonge dame willen maken. Je zult meer in de strijd moeten gooien Trijn anders doen ze niets voor je en wat is er nou moeilijk aan thee zetten. Broodjes kun je nog wel overal kopen maar daar hoort thee bij. Ik wacht weer op de volgende verslagen en alle reacties van de anderen want dat is ook zo leuk!!! een dikke tut fan Agatha

• 26 September 2010 - 19:39

Wilma:

Ha Grutte, helemaal bijgelezen... wij zijn net terug van een paar dagen Zuid-Limburg en de specialiteit daar is "Gulpener-Bier" en dat lijkt me aardig beter dan een varken! Was het wel een varken, misschien hebben jullie wel een of ander eng roedeldier opgegeten die verdachte dingen doet met je blaas. Wil je ons ontbijt ook weten van het hotel?.... yohurt, kaas, vruchten, harde/zachte broodje enz enz enz. Pannekoeken waren daar dan weer niet en die hebben jullie! Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van het Amazonewoud. En het niet sturen van een kaart is je vergeven, veel te duur natuurlijk. Je moet wel "pingels" over houden voor het "poets-uitje". In Minnertsga en huize Kamstra alles oke en Beppe Frouk is wer thus ut Canada.
    Groetnis fan alle Kammies. PS: wat een gelukkie dat er in de Lispeltuur ook forse temperatuur verschillen zijn..... Je bent er aan gewend.

• 27 September 2010 - 07:13

Renny:

Jonges, wat in spraakwaterval op papier. Der komme fêst noch mear moaie ferhalen fan de bush bush.

Wy hawwe ûndertusken de jierdei fan Tjits fierd. Se wie sa bliid mei de tillefoan! En wat binne we bliid dat we net in abonnemint dien hawwe. Se is al wer aardich wat tegoed kwyt oan it sms en. Leuke ferrassing fan de post. Se fûn it hiel leaf, soe ek noch skriuwe mar dat komt dan noch.
    Juster oan it bakken west foar de traktaasje, lekkere fruchtegebakjes. De lêste kear op de legere skoalle.

Ik sil fannejûn wer lesjaan foar de Afûk yn Snits. Bin benijd hoe't de groep is.

Foar Rennie V. de groetnis werom. Ik sjoch dy fêst wol wer ris en dan prate we wol even by.

De groetnis út in kâld en wiet Fryslân.

• 27 September 2010 - 07:46

Pytsje:

Ha goeie!

Ik bin ek bij wat de ferhaaltsjes oangiet.
    Bin benijd hoe as it yn de amazone is!

Groeten út Reduzum

Pytsje

• 27 September 2010 - 16:43

Rennie V.:

Sorry Trijntje, je kaart heb ik nu pas gevonden,
    helemaal achterin het krantenblik, ik pakte de krant eruit en dacht wat is dat daar achterin en pakte je kaart eruit.
    Ik zat nog in je systeem
    waarschijnlijk want ik heb steeds bericht gehad als je mails waren aangekomen.
    Ik heb van Hennie Annema gehoord dat zij 16 november met je de reis gaat vervolgen. Wat leuk!
    Met groet Rennie V.

• 27 September 2010 - 21:07

Marco:

Geen idee wat dat nou weer voor collectie kan zijn van Conny. :-)

• 16 Oktober 2010 - 20:10

Marleen:

Hé Trijntje, je hoeft niet aan het werk, hoor! Dus zo vroeg hoef je niet op te staan maar ja, pluk de dag, zeggen ze altijd, toch!! Het is wel wat met jullie ontbijt, gaat wel moeizaam of zijn ze daar een beetje lui? Gelukkig lukt het toch elke keer weer om iets lekkers te vinden. Ach, zo ondekken jullie elke keer wel weer wat. Succes ermee!! Liefs, Marleen