verhuizen zaterdag 18-9 - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu verhuizen zaterdag 18-9 - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

verhuizen zaterdag 18-9

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

19 September 2010 | Ecuador, Quito

Vandaag gaan we verhuizen naar hostal jr. plaza in het nieuw quito. de groep komt daar vanavond ook aan. We nemen even rustig de tijd voor ons ontbijt en schrijven ondertussen ons dagboekje een beetje bij. De hotel manager komt nog even bij ons tafeltje staan en dringt er vooral op aan dat wij een revieuw gaan plaatsen op hostelworld. Via hun site hebben wij het hotel geboekt en hier staan nog niet zoveel revieuws op en al helemaal niks in het nederlands. Rond 11.30 verlaten we bepakt en bezakt het hotel , de nieuwe receptionist gaat weer op zoek naar een taxi wat ook deze keer weer heel veel voeten in aarde heeft. Maar eindelijk zitten we in eentje en gaan we op weg naar ons 2e hotel. Dit is wat minder centaal gelegen en heeft ook wat minder charme maar we hebben niks te klagen. Als we net op onze kamer zijn wordt er op de deur geklopt, dit blijkt onze tourleider te zijn. Het is een ecadoriaan die een aantal jaren in Belgie heeft gewoond en dus goed nederlands spreekt. Ons hotel is gelegen aan de Rio Amazonas volgens de boeken de winkelstraat van het nieuwe Quito maar ons valt dit erg tegen. We bekijken wat souveniers winkeltjes met soms hele leuke dingen maar willen nu nog niet grof in gaan slaan. (trouwens onze darmen en maag zijn weer rustig)
Ik wil graag het museo banco del ecuador bezoeken hier zijn veel kunstschatten van het verleden tentoon gesteld. Helaas zijn er een 2 tal in renovatie waaronder die van de gouden topstukken maar we bekijken wel de aardewerken en religieuze kunst tentoonstelling.
En let op we hebben een mac donalds en een kentucky fried chicken ontdekt maar C wil zich niet zover verlagen om hier iets te gaan eten dus we sjokken door. Maar vinden dan toch een leuk terrasje bij een shopping mall. We drinken een .... juist goed geraden en nemen er een bord spagetti met knoflook bij, heerlijk. We gaan even de shopping mall in , in de hoop een supermarkt te vinden maar dit lukt dus niet. Buiten dwalen we wat door de zijstraatjes en stuiten op een hele leuke markt met de wereld aan sjaals, sieraden en andere souveniers. Die supermarkt wil maar niet komen we snappen er niks van die mensen moeten toch ook ergens hun boodschappen doen?
Weer bij ons hotel besluiten we nog een stukje door te lopen en komen een bakkertje tegen, hier kopen we wat lekkere broodjes, tenminste ze zien er goed uit en een paar grote flessen water.

Oant sjen

• 21 September 2010 - 12:12

Renny:

Begrijp ik nu goed dat je toch nog ruimte hebt in je rugzak hebt voor souveniers?