Rondje kerken
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
19 September 2010 | Ecuador, Quito
Dan lopen we door richting de plaza San Francisco. Hier gaan we naar binnen (de st franciscus kerk dus) maar er is een dienst bezig dus we kunnen er niet door heen banjeren. Dan maar naar het naast liggende klooster. Het is overdag en in de zon best warm dus we willen ook wel even van de schaduw genieten. We tellen weer een aantal dollars neer en gaan naar binnen. We komen in een mooie binnentuin met helemaal ronddom een kloostergang. We zitten even rustig op een bankje, drinken een slokje water en eten even een koekje. Dan gaan we op onderzoek. We kunnen ook met een trapje naar boven en komen dan bij een gedeelte waar ze allemaal beelden aan het restaureren zijn, dit is bijna nog mooier dan de rest. We kunnen nog een stukje omhoog en komen dan in een soortement hal met allemaal prachtige gebeeldhouwde stoelen langs de kant en een schitterend houten plafond en hier staat de Maria met de zilveren vleugel een heel beroemd beeld hier. (je ziet haar ook in elke souvenierstand terug).We hebben vanaf hier ook zicht op de kerk waar de dienst net is afgelopen. We mogen hier geen foto´s maken maar aangezien we de enige twee hierboven zijn doen we dat toch. Dan weer naar beneden en door de kunstafdeling, niet heel indrukwekkend maar toch. We zien op de wand schilderingen die lijken op mensen van de kukux clan maar later trekken we de conclusie dat het iets te maken heeft met allerzielen. Dat is hier in ZA een belangrijk feest.
Dan begint de zoektocht naar de WC banos, we gaan onder begeleiding naar een afgesloten deel van het klooster, waar ze nog druk bezig zijn met restauraties en komen hier in een heel nieuw WC complex, Dan naar buiten en weer een keertje de kerk proberen maar helaas al weer een dienst. Nu een rondje plein en een pakje zwarte thee op de kop kunnen tikken. Dan een theetje gedronken en een kaasempanade gegeten, die erg vet is. Bij een winkeltje onze voorraad religieze prenten aangevuld en opnieuw het plein over om de kerk te bezoeken. Nu is hij open en doen we een rondje. Ook deze is heel mooi, alles goud wat er blinkt maar er is een restauratie bezig het altaar stuk is dan ook voorzien van een hele grote foto maar dit maakt het wat minder echt. Nu slenteren we verder door de straatjes op zoek naar het bekende La Ronda. We vinden het maar het is wat minder leuk dan wij hadden verwacht en wat de boeken allemaal schrijven. Er zijn veel bars en restaurantjes maar die zijn nu nog dicht. waarschijnlijk is het s avond leuker. Dan door naar plaza domingo met zijn gelijknamige kerk, die helaas dicht is, ondanks dat ons boek iets anders vermeldt. Even wat gedronken en gegeten op de trap vd kerk en toen op naar het meesterstuk van alle kerken. La Compania. Maar voordat we hierzijn duiken we nog even een restaurantje in en drinken een theetje (ja het is wat eentonig) en eten een Quimbolito, cake gegaard in een bananenblad. Dit smaakt prima.
En is nog eens goedkoop ook.
Nu door naar de kerk waarin volgens de boekjes wel 700 kg goud is verwerkt en inderdaad eenmaal binnen is het echt alleen maar goud wat je ziet. We moeten 2 dollar betalen om binnen te komen en eenmaal er in blijken we geen foto´s te mogen maken. Ik doe nog wel een poging om stiekem te filmen maar helaas dit mislukt. We wandelen door de kerk en zijn kappelen en zijn echt onder de indruk. Of je nu moet zeggen dat het mooi is, ja dat weet ik niet zo goed en als je je realiseert hoe ze aan al dat goud zijn gekomen, is het helemaal niet meer mooi. Eenmaal weer buiten begint het al wat te donkeren en gaan we langzaam lopend via het plaze la indepencia terug naar het hotel. We rusten even een beetje uit en maken ons dan op om te gaan eten. C haar maag voelt niet helemaal lekker dus veel trek heeft ze niet en als we in pablo & pedro zitten beginnen ook mijn darmen wat te rommelen. We bestellen wel iets maar eten er uiteindelijk heel weinig van op. Wel wordt ons verblijf opgefleurd met een life muziekje. Ze houden hier van muziek en dan vooral met veel volume.
tot ziens
20 September 2010 - 05:40
Hennie Annema:
Na veel schrijven over de kerken eindig je met muziek.
Geen katzengejammer deze keer?
Ik begrijp dat het scoren van thee ook tot de dagelijkse bezigheid behoort.
Doe wel rustig aan met al dat vet en zorg dat je maag in conditie blijft -
21 September 2010 - 12:08
Renny:
Jullie komen straks als echte (b)engeltjes terug zeker, met zo'n mooi lichtcirkeltje boven jullie hoofd! -
16 Oktober 2010 - 19:47
Marleen:
Moest wel even zoeken naar je site, want wist het niet meer maar ik heb 'm gevonden. dus ik begin langzaam aan te lezen. Heb wel in de gaten dat Thee ver te zoeken is. Hoe liekt het, moeten we wat opsturen (hi,hi). Lekker genieten. Liefs, Marleen