12-12-2010 B.A. - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu 12-12-2010 B.A. - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Trijntje Pasma - WaarBenJij.nu

12-12-2010 B.A.

Door: Grutte

Blijf op de hoogte en volg Trijntje

13 December 2010 | Argentinië, Buenos Aires

Vanmorgen lekker uitgeslapen en toen wat dingen op geschreven die we beneden bij de receptie wilden vragen. Eerst voor een ontbijtje naar de kelder. In de hal zit een grote schoolklas maar dat hadden we gisteravond ook al gehoord, ze hadden een beetje herrie. Gelukkig heb ik oordopjes bij me dat is soms een uitkomst. Na het ontbijt bij de balie langs want we willen eigenlijk wel 2 bedden. Oh geen punt, wij hadden al gezeur verwacht. Oké en wanneer kunnen we dan verhuizen, nee jullie houden dezelfde kamer. Ze schuiven het bed gewoon uit elkaar, handig hè, had ik nooit bij nagedacht. Dus dat is weer opgelost. We willen graag een plattegrond van de stad, die heeft hij ook en hij legt ons uit waar we zijn en hoe we bij de Plaza Mayo, spreek uit als Macho moeten komen en ook de Plaza San Martin en waar de metro is. Hij spreekt goed engels dus dat is reuze handig. We besluiten naar het metro station te lopen en vandaar naar Plaza San Martin te reizen, hier start morgen onze biketour en we willen even kijken hoe het er allemaal bij ligt. We zijn vlot bij de metro en kopen een 10 ritten kaart. Beneden gekeken hoe gaan we nu van A naar B en zien dat we moeten overstappen. het is gelukkig helemaal niet druk en we hebben alles rustig aan tijd. Met de overstap kost het ons een half uurtje van hotel naar de Plaza. Hier wandelen we eerst een rondje, het is er rustig. We drinken een theetje en koffie bij Starbucks en besluiten naar de grootste boekhandel van de stad te lopen die op de Santa Fe is en die straat begint hier bij de Plaza. Het is een behoorlijk eind lopen maar het weer is lekker niet te warm en niet te koud. Heeft vannacht wel geregend want er liggen grote plassen op de weg. Na een kwartiertje zijn we er en duiken de schitterende wereld van de boeken in. Tig tig boeken maar de reisboeken of fotoboeken over Argentinië en de leuke popup kaartjes waar ik naar op zoek ben zijn er niet, jammer. Na een poosje verlaten we de winkel weer en gaan op een terrasje zitten. Empanades op de kaart ja dat lijkt ons wel iets. Eentje kost 5,50 peso en we hebben er 12 voor 57,00 peso. Zoals het ons Nederlanders betaamd willen we weer eens zuinig doen en bestellen er een dozijn. Meenemen of hier opeten vraagt de ober, nee hier op eten. En dan komen ze , oh help een groot bord vol, die krijgen we nooit op. Het eindigt er dan ook mee dat de helft meegaat in een doggybag en we zien wel wat we ermee doen. We zijn redelijk dichtbij het hotel en besluiten dan maar door te lopen. We hebben om drie uur, half vier afgesproken met Hennie haar broer en die zal ons dan oppikken bij het hotel. 15.00 zijn wij terug en we zijn net op de kamer dan belt Sybren hij is erover 10 minuutjes. Wij snel nog even naar de WC en dan naar de hal. Wachten maar nog geen Sybren. Het kost nog een paar telefoontjes om hem bij het hotel te treffen. Hij was het alwel voorbij gereden maar kon het niet ontdekken en wij zaten in de hal en wisten niet wat zijn auto was. Maar we zijn u onderweg, Dylan (het zoontje) zit ook in de auto en wij rijden de stad uit. Ze zijn gister net verhuist naar een woning in een van de suburbs van Buenos Aires. Na ongeveer 50 minuten rijden zijn we er. Het is prachtig weer en we besluiten buiten te gaan zitten. Maria heeft de koffie al klaar en zet voor mij nog een bakje thee. En natuurlijk gaan we BBQ-en dat is hier een traditie op zondag. En dan niet van die kleine lapjes en hapjes als bij ons op het rooster, nee gewoon een hele bil en een halve kip en de hele ruggengraat van de koe en ga zo maar door. Hallo wij hoeven niet te worden vetgemest maar zo hoort dat hier. We praten wat bij en eten en drinken heerlijk. S Avonds brengen ze ons met z'n 3-en weer terug naar het hotel. Op de andere kant van de snelweg staat een file van wel 6 kilometer. Dit komt door een voetbalwedstrijd .

groetjes XXX Trijntje

• 13 December 2010 - 22:11

Martha:

ai Trijntje,
    Wat een avontuur en wat een prachtige verhalen, al was het voor ons wel aanpezen om je bij te houden, hoor. Maar steeds geweldig om te lezen. Je komt bijna thuis, ik zou zeggen: houd de trui en wanten bij de hand, want er zit weer een vorstperiode aan te komen hier in dit kikkerlandje.
    Doei doei,
    Groeten van Martha

• 13 December 2010 - 22:12

Martha:

ai Trijntje moet natuurlijk Hai Trijntje zijn...

• 14 December 2010 - 13:43

Renny:

Hoi Tryn,
    noch even en dan kinne we wer live byprate. Sjoch ik no ek wol nei út.
    Haw lêsten it boek lêzen dat ik fan dy op de jierdei krigen hie. Wie prachtich en wat in wize wurden hiest op it kaartsje setten!
    Do hast no ek in protte herinneringen oan dyn prachtige reis, tink ik.
    Tútsje fan ús allegearre