Weekje Ancon 15-11 t/m 20-11
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
20 November 2010 | Peru, Ancón
De zon hebben we gehad in verschillende sterktes. Soms heet maar meestal op een lekker temperatuurtje. Buiten de 10 druppen op dag 1 is er inderdaad geen regen gevallen. Kris is een groot verteller en bij het ontbijt hebben we diverse verhalen gehoord. Hij runt samen met zijn Peruaanse vrouw een reisbureau. Ze organiseren voor kleine groepen rondreizen door Peru. Rachel gaat dan mee en Kris runt in Ancon de B & B .
We hebben een heerlijk rustig weekje achter de rug, niks hoefde alles kon.
Vandaag vliegen Conny en ik naar onze bestemmingen. Voor Conny is dit Amsterdam en voor het eerst in haar leven vindt ze het niet erg om na een vakantie terug naar Nederland te gaan. Ik snap echt niet hoe dit kan !! Zou het aan het reisgezelschap liggen ??
Ik vlieg naar Santiago de Chili en tref daar Hennie, die is daar vanmorgen al gearriveerd.
Als ik weer iets op dit web plaats is het vanuit Chili. Iedereen de groetjes en tot schrijvens.
Trijntje
20 November 2010 - 21:12
Renny:
Hoi grutte,
de groetnis oan Hennie, jimme sille elkoar ûndertusken wol fûn hawwe.
Noch in hiele fijne fakânsje tawinske tegearre. Letter noch wol in ferslachje út Mantgum. -
21 November 2010 - 00:49
Hennie:
He renny, op dit momint bin ik hjir noch allinne mar trijn is yn oantocht,se sliept yn it fleantuch en komt my straks wekker meitsjen
ik sil har mei in brochje oppeppe en dan sille we noch wol efkes Santiago besjen -
21 November 2010 - 18:14
Femke:
Leuke verhalen weer:)
Inmiddels vast al met Hennie bijgekletst in Chili. Wel jammer dat ze al dat lekkers niet meer mee kon nemen zeker?:p
Maar een fijne reis verder samen en tot de volgende verhalen.
Liefs -
21 November 2010 - 19:11
Tryn:
Hey Wilma dat kan natuurlijk niet mij links laten liggen foei----
tut fan mij -
21 November 2010 - 21:45
Jhhartgerink@home.nl:
Hallo Trijntje ,
Leuk om je reisverslag te lezen. Na al die dagen is het vreemd om weer deel te nemen aan de "gewone" dagen.
Hans en ik hebben een paar geweldig mooie dagen beleefd in Tambopata. Het was er erg warm en natuurlijk vochtig. Een totaal andere wereld. De reis erheen verliep voorspoedig. We werden keurig op tijd opgehaald van het vliegveld en toen volgde een reis van een uur met een auto en daarna nog anderhalf uur met een boot over de Tambopata rivier. We hebben heel veel wandelingen door de jungle gemaakt en ook heel veel gezien, zoals verschillende soorten apen, slangen, spinnen, waaronder de grote Tarantula *(2x) en natuurlijk niet te vergeten de Macaw (papegaaien). We hadden een leuke gids voor ons tweetjes en hij wist heel veel te vertellen over de natuur.
Woensdag toen we om vijf voor drie 's middags landden werden we opgewacht door onze schoonzoon Hans, maar die had geen goed nieuws. Mijn zus was een week geleden overleden en inmiddels begraven. (Je weet van mijn wakker liggen en piekeren die ene nacht!) In die tijd heeft zich het allemaal afgespeeld. Dat was dus niet leuk thuiskomen. Tot o vermaat van ramp kregen we bij Amersfoort, toen we in de file zaten een kettingbotsing.
De auto van Hans (schoonzoon) van voor en achter helemaal in elkaar. We werden van achteren aangereden door twee auto's, die w.s. niet opgelet hadden, want we konden daar ter plekke nog geen 30km per uur rijden - de twee achterste auto's ook helemaal in elkaar en de voorste auto, die door Hans geraakt werd, omdat hij van achteren de duw kreeg, had ook wat schade, maar kon nog wel rijden.
Gevolg: 3 uur oponthoud - sleepwagen voor de laatste twee auto's en Hans moest wachten op een leenauto. Dan al die paperassen invullen - je kunt je voorstellen wat een toestand dat was.
We waren om halftien pas in Apeldoorn en hebben daar ook gegeten bij onze Annet, die natuurlijk ook al in de stress zat. Al met al een rare toestand. Wij hadden gelukkig geen letsel, alleen wat spierpijn van de plotselinge opduvel tot tweemaal toe.
Inmiddels heeft Hans een andere auto(zijn oude was slechts 8 weken oud en hij was er zo trots op!) en heb ik alles al weer schoon in de kast en de vakantie-troep opgeruimd. Thuis stond een grote bos rozen en leuke kaarten en gebak in de koelkast, dus dat was wel weer gezellig.
Wij zijn alleen nog heel druk met bezoeken aan Henk, onze zwager, die een beenamputatie heeft gehad (dat had ik je al verteld dacht ik) en verder natuurlijk naar familie enz.
We hebben nog niet eens tijd gehad om onze foto's te bekijken, kun je nagaan.
Trijntje, wij wensen je nog hele fijne dagen (Connie was alweer terug schreef je!?) en ik kijk zo af en toe wel even op je reisverslag.
Liefs van Hans en Jos.
22 November 2010 - 08:36
Renny:
Dêr wie ik wer mei in wat langer ferhaal.
Alles goed hjir, ik gean allinne fan de iene nei de oare kwaal. No wer blaasontsteking. Myn weerstand is noch net op peil hoewol't ik hjir folle sûner yt as yn Hongarije.
We hawwe it drok mei de Sint. De lêste ynkeapen binne dien, sil aansen ynpakke. Juster hawwe we mei de bern surprises makke foar skoalle. Ik bin dwaande west om de Sinteklazemaorn foar skoalle ta te rieden, mei 70 bern in miter ynelkoar sette.
En we hawwe in pear oeren oan it suteljen west mei speculaas foar it Tsjinsthûs. Jelle is sa entûsjast, hy hat noch 7 doaskes ekstra ophelle. En ik wie al sa bliid dat we ús tsien útsutele hienen. Mar it is foar in goed doel en it waar is noch hieltyd moai. Wol kâld mar meastentiids droech.
Sneon hawwe we nei in presintaasje west fan it fuortset ûnderwiis. We troffen Henri en Marianne noch. It wurdt noch dreech om te kiezen. Der binne safolle ferkillende foarmen. En dan kinne we ek noch nei Snits.
We sille yn jannewaris earst mar ris de toetsen ôfwachtsje en dan yn febrewaris mei Tjits sels nei de iepen dagen. It is ek wol wichtich dat sy har thús fielt op in skoalle.
Mei de bern giet it goed, se groeie allinne fierstente hurd. Al wer in protte broeken dy't te koart wurde. Do kinst se aansen net mear werom!
Feije kin hast net wachtsje oant 5 desimber. Ropt de hiele dei: pakjesavond.
Fannemoarn hienen se op skoalle wat yn in bakje. Alle bern stienen deromhinne. Der wie mar ien dy't ûnferstoarber by de tafel sitten bleau. Geweldich! Even foar de dúdlikheid: dat wie net dy fan my :)
Ik sil no wer even wat dwaan. Oant oare kear!! -
22 November 2010 - 12:27
Baukje P:
He froulju,
ik mei oan nimme dat jim elkoar no wol fun ha, en al wakker bypraet binne. En at ik de ferhalen fan dy wer lezen ha, bist do yn elts gefal al wer lekker utrest Tryn, lekker in wykje stran en efkes lekker neat dwaen, derfoar is de fakansje ek bedoeld fansels. Bin benijd nei jim fierdere aventoeren,
groetsjes -
22 November 2010 - 14:11
Ingrid Rijskamp:
Hee Tryntsje,
Kan het bijna niet bijhouden al die verhalen. Maar je groepsreis is nu teneinde begrijp ik. Volgens mij hebje een prachtige reis gehad. Veel plezier met het volgende avontuur en ik blijf het weer volgen al zijn het wel hele lappen tekst en tja mijn bereikbaarheid moet niet in het geding komen dat snap je natuurlijk wel. Goeie reis naar Chili
22 November 2010 - 20:08
Grietje B.:
He Tryntsje,
Weer ff een aantal veslagen van je gelezen, lekker op de bank. Wat heb jij een ander leven zeg, op het moment en wat heb je al een hoop gezien en gedaan. Het weer klinkt wel goed daar, hier krijgen we deze week sneeuw (zeggen ze), dan heb jij het beter. Nou doe voorzichtig en ik lees wel weer eens.
groetjes, Grietje -
23 November 2010 - 11:26
Agatha:
Lieve Trijn, wat een geluk dat je hennie hebt ontmoet in het hotel. Want het liep allemaal een beetje anders dan gepland was heb ik gehoord. Maar alles komt goed en jij bent wel de laatste die er een probleem van maakt. Maar wat een prachtige foto´s heb je geplaatst. Je had nu ook even wat meer tijd om je er mee bezig te houden. Wij zijn het afgelopen weekend met de kinderen naar Esonstad in Anjum geweest. Ook leuke foto´s gemaakt maar niet zo exotisch als die van jou. En het weer was er nat en mistig. Maar wij hadden het erg gezellig, lekker gewinkeld in Dokkum en sávonds Trijn een heuse karaoke. Erg leuk maar daar weet jij ook alles van. Voor ons een leuk en relaxt weekend. Ben alleen verkouden terug gekomen maar wat wil je ook met een verkouden dochter en een vriend dan is het niet te keren. Nu veel thee drinken, dampo smeren en uien snijden dan gaat het vast weer over. Ik wens jullie nog heel veel reisplezier toe en heel veel liefs van de Hetjes -
20 Oktober 2014 - 17:30
Ann:
Ben niet erg vertrouwd met de PC, met Facebook, enz.
Wilt u mij een mailtje sturen zodat ik uw email adres heb.
Zou graag één en ander vragen aangaande Peru.
BEDANKT !
Ann