Op weg naar Chili
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
23 Oktober 2010 | Chili, San Pedro de Atacama
Na ongeveer 32 km komen we bij de grens. Paspoort tonen, stempel erin , briefje inleveren en we mogen weer de auto in. Dan door naar de Chileense grens. Weer uit de auto, nu moet onze bagage ook mee. In de rij, paspoort inleveren, nieuw briefje invullen, weer wat stempels , de bagage door de scan en weer in de taxi. We zijn in Chili. Vanaf de taxi in Tacna tot dat we weer in Chili in de taxi zitten heeft een uur geduurd, dus dat is niet lang. Arica ligt op ongeveer 20 km van de grens. het landschap ziet er hier precies zo uit als aan de andere kant. Ook weer zandheuvels met nu een beetje duidelijker afweer geschut en ook weer een vliegveld. En we zien de kust. Arica is een ¨grote" havenstad. Ons hotel ziet er een beetje shappy uit en ook het straatje waar het in ligt. Na dat we ons hebben ingericht in de kamer gaan we het stadje in. eerst even bij een bank langs, want we willen wel iets eten en drinken maar we hebben nog geen Chileens geld. Ongeveer 65000 peso is 100 euro. Bij de eerste automaat moeten we 3500 peso commissie betalen, dat is ons te gek , we gaan op zoek naar de volgende. We komen in de hoofdstraat en vinden daar de scotiabank en hier hoeven we geen comm. te betalen. Dan een terrasje op en heerlijk iets gedronken, weer zitten bijschrijven en effe een stukje gelopen en toen een restaurantje ingedoken voor een hapje eten. We zijn niet echt laat terug in het hotel en duiken vroeg ons bed in. Morgen kunnen we uitslapen we hebben een vrije dag in Arica.
groetjes Trijntje
ps dit verslag moet eigenlijk onder de Colca canyon staan.