Vervolg van maandag
Door: Grutte
Blijf op de hoogte en volg Trijntje
28 September 2010 | Ecuador, Baños
Na nog een stukje fietsen komen we bij een kabelbaan die ons naar de andere kant vd rivier gaat brengen. eerst alle fietsen op de auto , want wij lopen aan de andere kant verder, en dan in het bakje. Er kunnen 6 personen in. Je ziet boven een dikke kabel lopen en beneden volgens mij twee. Er zit een meneer achter een dieselmotor en die start hij op en je hoort hem steeds harder ronken en dan meer power en j daar gaat het bakje. Je ziet de motor gewoon open en bloot staan niks geen beschermkast er om heen . En voor mij liggen wat tandwielen een aambeeld en een hamer en veel smeervet. Volgens mij was hij bezig zelf weer iets te repareren of wie weet wat te doen. Dan ben ik aan beurt met nog een aantal en daar gaan we. Als je eenmaal onderweg bent dan ziet het er wel heel mooi uit en ik heb dan ook driftig gefilmd. Op de andere kant worden we opgevangen door de rest vd groep. We kopen nog een soortement sinaasappel, pompoen. Je slaat hem kapot op je hoofd en pelt dan zo de buitenkant eraf. Hij ruikt heerlijk een beetje mandarijn en smaakt ook prima maar het ziet er niet uit. Van binnen zitten dus allemaal blaasjes met vocht en zaadjes en het deed mij erg aan kikkerdril denken. We wandelen nu langs de rivier verder en zien hoe de mensen op hun land bezig zijn en ook kweken ze hier veel forel. Je ziet wat ik vind piepkleine wijvers met helder water en daar zwemmen dan tig vissen in. Bij sommigen mag je ze zelf vissen en dan maken zij ze klaar, nou nee toch maar niet. we lopen echt in de middel of nowhere over en pad wat maar een voetstap breed is en je ziet dus onderweg huisjes, boerderijtjes liggen. Deze mensen moeten alles op de rug of misschien met een ezel vervoeren want hier is geen andere weg. We hoopten ergens onderweg en sapje te kunnen drinken maar helaas is er niemand aanwezig bij het restaurantje. We zijn na ongeveer een uurtje bij een volgende kabelbaan en deze zet ons over naar de andere kant. Ik verlies nu mijn pet. Er staat namelijk een stevig windje als we vertrekken maar oké beter mijn pet kwijt dan b.v. mijn camera. Op de andere kant staat onze auto weer en we kunnen kiezen nog een stukje fietsen of verder met de auto. wij vinden het zo sneu voor de chauffeur dat hij dan alle fietsen weer moet afladen dat we maar besluiten met hem mee te rijden. We gaan nu naar de waterval el paillon del diablo. Freddy zegt dat we beneden een heerlijk sapje kunnen drinken en ook wel iets eten. We dalen en we dalen oei, en dan eindelijk hebben we zicht op de beroemde waterval. we mogen met z´n 5-en een touwbrug op en kunnen dan een foto maken. Helaas is het restaurantje in verbouwing dus eten en drinken wordt niks. C en ik zien het al helemaal zitten al dat afdalen houdt ook in dat we nu moeten gaan klimmen. We beginnen voor de groep aan de klim , anders heb je zo het gevoel dat ze op je staan te wachten en laat je je wat opjagen. Eindelijk zijn we weer boven en hier gaan we genieten van een sapje en een broodje. Het broodje is heerlijk maar het sapje wordt niks want er is geen stroom, dus de blender werkt niet jammer dan maar een fanta. Met z´n allen in het busje terug de wolken beginnen wat te dreigen maar het is nog droog als we terug zijn. Eerst onze was van het dak gehaald en de rugzak , alles lag en hing er nog. Ze hebben hier net zoals in meerdere zuidelijke landen en leuke bouwstijl. Ze maken een verdieping en laten op het dak het bouwijzer uitsteken zodat je altijd door kunt bouwen met een volgende verdieping . En toch lekt het schijnbaar niet want daarvan is niks te zien in onze kamer.
S avonds genieten we even dan een muziekje op de kamer en een boek, heerlijk rustig aan doen. Waarvoor heb je anders ook vakantie.
Groetjes en oant sjen
28 September 2010 - 19:58
Hennie Annema:
hallo T en C, wat een avonturen, ik begrijp dat ik goed aan mijn conditie moet gaan werken. Vast een goed gezicht de helm op en maar fietsen.
Ik begrijp dat hoogtevrees ook niet handig is.
Je moet lef hebben maar dat hebben jullie allebei.
De zwettebrug is mijn hoogste punt ( grapje natuurlijk).
Ik ga voor de inenting en voor de aankopen bij beversport.
Nog goede tips??
Groet en tot een volgende keer -
28 September 2010 - 21:12
Tjerkje:
Hallo, ik haw alle stikjes yn ien kear lêzen (pikefel fan'e spinnen en slangen)Seach datst ek al foto's plaatst hiest. It is heel leuk dat wy dy sa folgje kinne. Hjir is alles goed, wat hjerstich. Ik prebearje op myn frysk te mailen, sa datst it lêzen byhâlde kinst. Groetnis en oan't in oare kear. -
29 September 2010 - 14:53
Ingrid Rijskamp:
Hartstikke leuk om al die verhalen te lezen wat maken jullie een mooie reis ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal. Lekker genieten doei.